Στη φυλακή θα παραμείνει ένας 26χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Βόλου σε δέκα χρόνια φυλάκισης για σεξουαλική επίθεση σε 14χρονο κορίτσι σε πάρκο.

Ο 26χρονος, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού, ξέσπασε σε λυγμούς στο δικαστήριο, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος, καθώς είναι νομικός συμπαραστάτης του αδερφού του, που πάσχει από νοητική υστέρηση.

Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι την ώρα της επίθεσης ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2023 σε πάρκο της συνοικίας Φιλιππούπολης Λάρισας και το κορίτσι σώθηκε από την παρέμβαση ενός ζευγαριού, που περνούσε τυχαία από το σημείο και παρενέβη. Ο δράστης την έπιασε από τα χέρια και προσπάθησε να την ακινητοποιήσει με αποτέλεσμα να τη ρίξει στο έδαφος. Την πήρε αγκαλιά και τη μετέφερε σε άλλο σημείο, πίσω από ψηλούς θάμνους ώστε να μην υπάρχει ορατότητα.

Σύμφωνα με το thenewspaper, όταν η ανήλικη αντιλήφθηκε την παρουσία ενός ΙΧ στο σημείο, τον κλώτσησε και έφυγε από τα χέρια του με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η Αστυνομία.