Τεταμένο είναι το κλίμα έξω από το αστυνομικό τμήμα Πύργου όπου κρατείται ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής, ενώ εκεί πραγματοποιείται και η απολογία του υπό τον φόβο επεισοδίων.

Μετά και την προσπάθεια λιντσαρίσματος έξω από τα δικαστήρια του Πύργου, η απολογία του 37χρονου ενώπιον της αρμόδιας Ανακρίτριας αποφασίστηκε να γίνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ δεν θα διαφέρει από την αρχική κατάθεση, στην οποία ομολόγησε και την πράξη του.

Σε βάρος του δράστη που ομολόγησε ότι σκότωσε με κατσαβίδι την 11χρονη ανιψιά του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, αρπαγή ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοφορία.

Οι Αρχές φοβούνται ξέσπασμα βεντέτας, μετά και το κάψιμο του σπιτιού του 37χρονου, την ώρα που γινόταν η κηδεία της 11χρονης την Πέμπτη, ενώ το χωριό Μυρτιά του δήμου Πύργου έχει βυθιστεί στο πένθος, με τους κατοίκους να είναι εξαγριωμένοι μετά το αποτρόπαιο συμβάν.

Την Πέμπτη έγινε γνωστό πως αρνήθηκαν να τον εκπροσωπήσουν 22 δικηγόροι τόσο από τον Πύργο και την Πάτρα, όσο και από όλη την Ελλάδα.

Τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας προσπάθησαν να προσεγγίσουν και συγγενείς της 11χρονης Βασιλικής που κρατούσαν φωτογραφίες της μικρής κοπέλας, ωστόσο δυνάμεις της Αστυνομίας τους απέτρεψαν.

Πηγή φωτογραφιών: patrisnews.com