Επί 15 ολόκληρα χρόνια συνεχίζεται το θρίλερ της δολοφονίας της Σκωτσέζας, Jean Harlon, η οποία ερωτεύτηκε και είχε αποφασίσει να ζήσει στην Κρήτη.

Στις 09/03/2009 η 64χρονη γυναίκα εξαφανίστηκε από το σπίτι της στις Κάτω Γούβες Ηρακλείου, ενώ έφτασαν στο νησί τα παιδιά από την Σκωτία, προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες.

Τέσσερα 24ωρα μετά η σορός της γυναίκας βρέθηκε να επιπλέει στο λιμάνι του Ηρακλείου, με την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση να κάνει λόγο για ατύχημα, κάτι που τα παιδιά της δεν πίστεψαν.

Πιο συγκεκριμένα έχοντας στα χέρια τους το ημερολόγιο της μητέρας τους στο οποίο κατέγραφε τα πάντα, θεωρούν ότι δεν υφίσταται το ενδεχόμενο του ατυχήματος.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή του STAR «Αλήθειες με τη Ζήνα», με συμπληρωματική ιατροδικαστική, συμπεραίνεται ότι ο θάνατός της αποδίδεται σε πτώση και πρόσκρουση στο έδαφος και πιθανότατα να μεταφέρθηκε νεκρή στη θάλασσα και άρα… ανθρωποκτονία.

Στη συνέχεια ο φάκελος της υπόθεσης έκλεισε λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Μετά από δέκα χρόνια το Channel 5 παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ, αφιερωμένο στην υπόθεση, με θέμα τα αναπάντητα ερωτήματα της δολοφονίας της Harlon και είχε σαν αφορμή να ανοίξει ξανά η υπόθεση.

Το 2021 και μετά από πίεση των γιων της στις αρχές άνοιξε νέος κύκλος ερευνών.

Οι οικογένεια της γυναίκας εστίασε στα εξής στοιχεία:

• Οι φόβοι που εξέφρασε η 54χρονη σε φίλο της ότι κάποιος την παρακολουθούσε
• Το sms που έστειλε τη νύχτα της δολοφονίας της με μία μόνο λέξη «Βοήθεια»
• Η ταραχώδης σχέση με ντόπιο, η ταυτότητα του οποίου δεν ταυτοποιήθηκε ποτέ

Η υπόθεση άνοιξε εκ νέου στις αρχές της εβδομάδας, καθώς ανέλαβε ο ερευνητής Χάρης Βεραμόν και έχει να συνεισφέρει νέα στοιχεία.

«Το ημερολόγιό της είναι η ραχοκοκαλιά της δικογραφίας και δυστυχώς δεν έχει αξιοποιηθεί σωστά. Από την έρευνά μου είναι ολοκληρωμένο το παζλ και θα εκπλαγώ πραγματικά αν δεν έχουμε σύντομα εξελίξεις», ανέφερε ο ερευνητής αφού διάβασε τη δικογραφία.

«Η υπόθεση ανοίγει την επόμενη εβδομάδα. Θα κληθούν νέοι μάρτυρες – κλειδιά και θα έχουμε εξελίξεις», είπε και πρόσθεσε ότι «βρέθηκε στη σορό της, μεταξύ άλλων και παλαμικό αποτύπωμα στο πίσω μέρος του σώματός της χαμηλά που ανήκει μάλλον σε αριστερόχειρα. Παράλληλα, δεν βρέθηκε ποτέ το μπουφάν της».