Το βράδυ της Τρίτης (21/11) έγινε γνωστό πως οι Αρχές ταυτοποίησαν και συνέλαβαν τον άνδρα που τις τελευταίες ημέρες χαρακτηρίζεται ως ο «Δράκος των Εξαρχείων», στην πλατεία Κάνιγγος. Μέχρι τώρα, ο άντρας από τη Συρία έχει εις βάρος του αρκετές καταγγελίες για απόπειρες βιασμού, ενώ το 2022 είχε προφυλακιστεί για απόπειρα βιασμού γυναίκας στη Γλυφάδα.

Σήμερα, ο 23χρονος βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία. Θύματα του ίδιου μίλησαν στην εκπομπή «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο, όπου οι γυναίκες αναφέρθηκαν στα χρονικά των επιθέσεων από τον «Δράκο των Εξαρχείων». Αρχικά, μια 26χρονη στην οποία ο «Δράκος των Εξαρχείων» επιτέθηκε το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου, ανέφερε πως:

«Με ακολούθησε στο αμάξι. Μιλάγαμε στα Αγγλικά. Του φώναζα ότι θα πάρω την αστυνομία. Τότε, βγήκε ένας κύριος από το μπαλκόνι του και του είπε ‘’τι κάνεις εδώ;’’. Εγώ του είπε ότι αυτός ο άνθρωπος με ακολουθεί. Του λέει ‘’φύγε’’. Αυτός δεν έφευγε και του λέει ο άνδρας: ‘’φύγε μην κατέβω κάτω και γίνει χαμός’’, και τότε ο άλλος, ενοχλημένος, έφυγε.

Εμένα, δεν μου έκανε κάποια επίθεση, αλλά με ακολουθούσε. Όποτε στεκόμουν, στεκόταν και’ αυτός. Όποτε έστριβα, έστριβε και’ αυτός. Εγώ ήμουν πολύ επιθετική με τις λέξεις μου. Με πλησίασε. Να ‘ναι καλά ο άνθρωπος που πήγε και τον έδιωξε. [Το περιστατικό έγινε] πριν μια εβδομάδα, ήταν μεσάνυχτα και κράταγε μια μπύρα στο χέρι. Πήγα στην αστυνομία και τον ταυτοποίησα χθες.

Στις κοπέλες να πω να είναι γενικά με λίγο τσαμπουκά, γιατί οι περισσότεροι είναι θρασύδειλοι. Σε καμία περίπτωση δεν φταίνε αυτές, ό,τι και να κάνουν. Εγώ ήμουν ενοχλημένη κιόλας, ήταν μικρόσωμος. Αν ήταν πιο μεγάλος, σίγουρα θα ήμουν πιο φοβισμένη, αλλά όχι, δεν έδειξα σε καμία περίπτωση φοβισμένη».

Μια ακόμα γυναίκα, αναφέρει πως ο 23χρονος την έριξε στο έδαφος και προέβη πάνω της σε γενετήσιες πράξεις, τις οποίες, ευτυχώς, δεν ολοκλήρωσε. «Δεν έχει καμία σημασία αν είναι ξένος ή Έλληνας. Το θέμα είναι τι έκαναν οι Αρχές όλο αυτό το διάστημα, που τον άφησαν να κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ είχε μια απόφαση εις βάρος του», ανέφερε το θύμα στην ρεπόρτερ της εκπομπής.

Οι καταγγελίες εις βάρος του «Δράκου των Εξαρχείων»

Η πρώτη φέρεται να έγινε στις 18 Νοεμβρίου, στις 14:05, όπου ανήλικη ανέφερε ότι καθώς ανέβαινε τις εξωτερικές σκάλες του γυμναστηρίου επί της οδού Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, άγνωστος άνδρας, την άρπαξε από την περιοχή της μέσης και προέβη σε γενετήσιες πράξεις, χωρίς τη θέλησή της. Η ίδια φωνάζοντας, απέτρεψε τον δράστη σε περαιτέρω πράξεις και εκείνος τράπηκε σε φυγή.

Στη δεύτερη περίπτωση, στις 07:15 το πρωί της 20ής Νοεμβρίου, γυναίκα μετέβη στο Τ.Α. Εξαρχείων και κατέθεσε ότι, ενώ κινούταν πεζή επί της συμβολής των οδών Εμ. Μπενάκη και Νικηταρά, άγνωστος άνδρας, με χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησε πετώντας της στο έδαφος και κλείνοντας της το στόμα, προέβη σε γενετήσιες πράξεις, τις οποίες δεν ολοκλήρωσε, καθώς στο σημείο προσήλθαν περίοικοι και διερχόμενοι πολίτες, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Η τρίτη περίπτωση που καταγγέλθηκε την ίδια ημέρα, στις 07:25. Μια ακόμη γυναίκα έφτασε στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε πως, καθώς κινούταν πεζή επί της οδού Ζ. Πηγής στα Εξάρχεια, άγνωστος άνδρας προσπάθησε να την ακινητοποιήσει, πιάνοντας της τα χέρια και με το χέρι του, της έκλεισε το στόμα. Καταβάλλοντας αντίσταση απελευθερώθηκε, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Η τέταρτη επίθεση έγινε εις βάρος γιατρού, η οποία πήγαινε προς την εργασία της. Ο γιατρός άκουσε τις φωνές της γυναίκας, βγήκε να τη βοηθήσει, αλλά ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, τον «Δράκο των Εξαρχείων» κατήγγειλε και πέμπτη γυναίκα. Όπως αναφέρουν στο Newsbeast αστυνομικές πηγές, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους και 5η καταγγελία σε βάρος του 23χρονου.