Με τις «κεραίες» τεντωμένες σε όλα τα επίπεδα βρίσκεται το πρωθυπουργικό επιτελείο για να μην υπάρξει κανένα «στραβοπάτημα» μέχρι τις κάλπες. Και μπορεί στην πολιτική ατζέντα να κυριαρχούν η ακρίβεια και οι παρακολουθήσεις, ωστόσο αύριο αναμένεται να ψηφιστεί η τροπολογία που βάζει «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη, ένα θέμα που προκαλεί πολιτικές έριδες, ενώ η κυβέρνηση έχει να διαχειριστεί και το κύμα της κακοκαιρίας που απαιτεί εγρήγορση και απόλυτο συντονισμό του κρατικού μηχανισμού.

Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν στο Newsbeast ότι «δεν δικαιολογείται κανένας λάθος χειρισμός», εξ’ ου και οι κινήσεις του πρωθυπουργού είναι μελετημένες και στοχεύουν σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού όπως οι νέοι, οι συνταξιούχοι και φυσικά η μεσαία τάξη που αποτελεί και τη μεγαλύτερη δεξαμενή ψήφων.

Παράλληλα, υπ’ ατμόν βρίσκεται και ο γαλάζιος κομματικός μηχανισμός, ενώ ολοκληρώνεται και το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, καθώς όπως επαναλαμβάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου η επόμενη εκλογική αναμέτρηση πρέπει να κριθεί σε επίπεδο προτάσεων και κυρίως έργων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η καμπάνια της ΝΔ θα είναι προσωποκεντρική, αφού ένα από τα κεντρικά διλήμματα που θα κυριαρχήσουν θα είναι «Κ. Μητσοτάκης ή Αλ. Τσίπρας». Και αυτό γιατί στο γαλάζιο στρατόπεδο εκτιμούν ότι η σύγκριση μεταξύ των δύο διακυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι αυταπόδεικτη και συνεπώς οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν ποιον θέλουν ως «καπετάνιο» της χώρας για την επόμενη τετραετία.

Κοντά σε νέα μέτρα στήριξης

Καθώς όμως το νούμερο ένα πρόβλημα για τους πολίτες είναι η ακρίβεια και ο δημοσιονομικός χώρος που έχει σχηματιστεί είναι επαρκής, το κυβερνητικό επιτελείο δρομολογεί και σχεδιάζει νέα μέτρα στήριξης των πολιτών.

Εκτός από το Market Pass το οποίο βρίσκεται προ των πυλών, ένα μέτρο το οποίο θεωρείται σχεδόν βέβαιο είναι το έκτακτο επίδομα Πάσχα ύψους από 250 έως 300 ευρώ.

Αναμένεται να καταβληθεί στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας. Επίσης, στο τραπέζι είναι η μείωση ή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, μείωση εισφορών αλλά και καταβολή αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους.

Παράλληλα, τρία νέα καλάθια του νοικοκυριού αναμένεται να ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα, το υπουργείο σχεδιάζει ένα καλάθι με νηστίσιμα είδη λόγω Σαρακοστής, στη συνέχεια θα υπάρξει ένα καλάθι με τα είδη που αφορούν στο πασχαλινό τραπέζι ενώ σχεδιάζεται και ένα καλάθι για τα παιδιά, όπως έγινε και τα Χριστούγεννα.

Όλα αυτά και ίσως και κάποια μέτρα – έκπληξη που θα προκύψουν από το πλεόνασμα στα δημόσια οικονομικά θα «κλειδώσουν» μέσα στον τρέχοντα μήνα.