Ανοιχτός «πόλεμος» έχει ξεσπάσει στις τάξεις των Σπαρτιατών, με βασικό επίδικο την κρατική χρηματοδότηση. Αν και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει σήμερα, η συνεδρίαση αυτή αναβλήθηκε, με τον Βασίλη Στίγκα να επικαλείται «προσωπικούς λόγους».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη, καθώς ο πρόεδρος, Βασίλης Στίγκας έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο του κόμματός του. Τουλάχιστον 9 βουλευτές των Σπαρτιατών, πιέζουν για άμεση σύγκληση συνεδρίου του κόμματος, με εγγραφή νέων μελών ώστε να απομακρύνουν τον Στίγκα από την αρχηγία

Ο Βασίλης Στίγκας από την άλλη φαίνεται πως «παίζει καθυστερήσεις» μήπως καταφέρει να πείσει τέσσερις ακόμα βουλευτές και διατηρήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα με τα ανάλογα προνόμια, σύμφωνα με το Star. Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» αναμένεται στη συνεδρίαση της Πέμπτης να καλέσει όποιον το θέλει να φύγει και να ανεξαρτητοποιηθεί. Ο ίδιος χρειάζεται πέντε βουλευτές για να έχει Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Το ζήτημα πίσω από την αντιπαράθεση πάντως δεν είναι η κυριαρχία στο κόμμα, που είναι ξεκάθαρο ότι ανήκει στον έγκλειστο Ηλία Κασιδιάρη που «κινεί τα νήματα» αλλά το 1 εκατομμύριο ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης και ποια από τις δύο αντίπαλες «ομάδες» θα το διαχειριστεί.