Για το αν προβληματίζεται η κυβέρνηση καθώς υπάρχουν κόμματα που στηρίζουν την αυτοδικία ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Έχουμε ένα συντεταγμένο κράτος με πλήρη διάκριση εξουσιών», είπε και πρόσθεσε: «Η αστυνομία και η δικαιοσύνη κάνουν την δουλειά τους. Έτσι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε. Όποιος δεν σέβεται το νόμο θα τιμωρείται με καμία διάθεση έκπτωσης. Προφανώς υπάρχουν στην χώρα μας δυστυχώς πολιτικές δυνάμεις που προσπαθούν να αποκομίσουν πρόσκαιρα μικροκομματικά οφέλη, και γίνονται έμποροι ελπίδας, ή διασπείρουν fake news. Η δημοκρατία μας είναι ισχυρή. Ο νόμος θα εφαρμόζεται παντού. Η Ελλάδα δεν θα γίνει ζούγκλα και δεν θα το επιτρέψουμε αυτό».

Για το αν στοχοποιήθηκαν οι μετανάστες για την πρόκληση των πυρκαγιών από τις δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ είπε: δεν έγιναν ρατσιστικές δηλώσεις και τις αιτίες των πυρκαγιών θα διερευνήσει η δικαιοσύνη μεταξύ των οποίων είναι και ο ανθρώπινος παράγοντας. Δεν είναι δική μας δουλειά αλλά της δικαιοσύνης και το τσουβάλιασμα είναι κακό. Δεν έκαναν αυτό ούτε ο αρμόδιος υπουργός ούτε και οι βουλευτές. Η αντιπολίτευση πάλι διαστρεβλώνει δηλώσεις. Στο ζήτημα του μεταναστευτικού η τελευταία κυβέρνηση που μπορεί να κατηγορηθεί για ρατσιστικές προθέσεις είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι δομές ντροπής ανήκουν στο παρελθόν.