Οι κάλπες έχουν ανοίξει και όπως έχει πει πολλές φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα είναι η μέρα που οι πολιτικοί σιωπούν και μιλάει μόνο ο κυρίαρχος λαός.

Αυτή την ζεστή καλοκαιρινή Κυριακή οι Έλληνες προσέρχονται για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στις κάλπες προκειμένου να αποφασίσουν για τη νέα κυβέρνηση της χώρας.

Στο εκλογικό επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ έχουν θέσει συγκεκριμένους στόχους, οι οποίοι αν επιτευχθούν, τότε με μαθηματική ακρίβεια η γαλάζια παράταξη θα έχει καταγάγει μια σπουδαία νίκη και θα συνεχίσει να κρατάει τα ηνία της χώρας για άλλα 4 χρόνια.

Αυτό που στοχεύουν στην Πειραιώς είναι και πάλι το ποσοστό της ΝΔ να έχει το 4 μπροστά. Αν καταφέρει να ξεπεράσει το 40% τότε έχει κλειδώσει η αυτοδυναμία. Κι αυτό, γιατί αν μπουν στην Βουλή περισσότερα από 6 κόμματα και το ποσοστό της ΝΔ είναι κάτω από το όριο αυτό τότε θα έχει μεν αυτοδυναμία αλλά οριακή, κάτι το οποίο έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, αυτό που θα παρακολουθούν με αγωνία θα είναι πρώτον αν θα καταφέρουν να έχουν την ψήφο των 2,4 εκατομμυρίων ψηφοφόρων που έριξαν γαλάζιο ψηφοδέλτιο στην κάλπη στις 21 Μαΐου αλλά και αν οι ετεροδημότες δεν θα σκεφτούν τα έξοδα που απαιτούνται προκειμένου να ταξιδέψουν στον τόπο καταγωγής τους για να ασκήσουν ξανά το εκλογικό τους δικαίωμα.

Το επιπλέον αυτό κόστος  για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενός μηνός είναι για κάποιους απαγορευτικό. Πάντως, ο αριθμός των ετεροδημοτών που ψήφισαν ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου ήταν 200.000 και δεν θεωρείται αμελητέος.

Το τελευταίο διάστημα επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απευθυνθεί αρκετές φορές στους αναποφάσιστους. Σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις το ποσοστό τους αυτή τη φορά δεν ξεπερνά το 7% αλλά είναι ένας ικανός αριθμός ψηφοφόρων που αν κινηθούν τελικά προς της ΝΔ θα την βοηθήσουν να ξεπεράσει τον στόχο του 40% και άρα να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στην πολυπόθητη ασφαλή αυτοδυναμία.

Τέλος, μια ανάσα από την ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα φέρει τη ΝΔ ο αριθμός 6. Τόσα είναι τα κόμματα που επιθυμούν να μπουν στη Βουλή και δεν ανεβάζουν τον πήχη.

Για τον λόγο αυτό σε όλες τις τελευταίες ομιλίες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόταν σε κομματίδια δεξιά τη ΝΔ, εξαπολύοντας μύδρους εναντίον – όπως τόνιζε-  των νεόκοπων πολιτικών εμπόρων  της θρησκείας και της πατρίδας.

Όπως και να έχει, σε λίγες ώρες από τώρα θα ξέρουμε με ποια κυβέρνηση θα ξημερώσει αύριο η χώρα αλλά και πόσο ισχυρή θα είναι.