Η πιο κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά για την κυβέρνηση. Αύριο, το απόγευμα αρχίζει στην Ολομέλεια της Βουλής η τετραήμερη συζήτηση για το ασφαλιστικό, που θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία της Πέμπτης. Στο παρασκήνιο, συνεργάτες του πρωθυπουργού βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους «επίφοβους» βουλευτές, ενώ το μήνυμα που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση είναι αυτό της κομματικής πειθαρχίας, χωρίς, ωστόσο, να το δηλώνει επισήμως.

Μια τέτοιου είδους σύσταση-προειδοποίηση προς τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να απευθύνει σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ανοιχτό παραμένει, επίσης, το ενδεχόμενο σύγκλισης της κοινοβουλευτικής ομάδας, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και οι τοποθετήσεις των βουλευτών στην Ολομέλεια της Βουλής, οι οποίες θα ξεκινήσουν από αύριο το απόγευμα.

Πεποίθηση υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών είναι ότι δεν θα υπάρξουν βουλευτές που θα καταψηφίσουν την Πέμπτη το ασφαλιστικό, αλλά οι αναταράξεις από τις ομιλίες και τις αντιδράσεις βουλευτών μπορεί να είναι απρόβλεπτες…