«Καλούμαστε να ψηφίσουμε τον σκληρότερο, πιο απάνθρωπο και πιο αντικοινωνικό προϋπολογισμό που ψηφίστηκε ποτέ», δήλωσε ο Γιάννης Δημαράς χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση αλλά και προσωπικά τον πρωθυπουργό.

«Η κυβέρνηση δυστυχώς έχει περιέλθει σε ανακολουθίες, τέτοιες που κατατείνουν να είναι ψεύδη και ψέματα που ενοχλούν βουλευτές, τον ελληνικό λαό και την αξιοπρέπειά μας», τόνισε ενώ στηλίτευσε έντονα τις δηλώσεις εκ μέρους της κυβέρνησης ότι δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση του προϋπολογισμού.

«Πώς είναι δυνατόν να τίθεται θέμα, αφού αντίκειται στην επιταγή του συντάγματος περί ψήφου κατά συνείδηση; Πώς γίνεται λόγω προνομίου του πρωθυπουργού, να αποπέμπονται βουλευτές από την κοινοβουλευτική ομάδα; Σας τιμά; Μας τιμά; Όχι, κανένας πρωθυπουργός δεν πρέπει να έχει προνόμιο», υπογράμμισε ο ανεξάρτητος βουλευτής προκαλώντας αίσθηση στην αίθουσα της Βουλής.

«Αυτή η πατρίδα είναι δική μας», συνέχισε ο κ. Δημαράς, «αλλά αυτός ο προϋπολογισμός δεν είναι δικός μας, μας επιβάλλεται, είναι ξενόφερτος».

Και συμπλήρωσε: «Εδώ δεν είναι η Wall Street αλλά το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Οι Ελληνες πολίτες δεν είναι μετοχές, είναι πρόσωπα, κουβαλάνε μια ιστορία που θα πάει μακριά, όσο κι αν δεν το θέλουν».