Σήμερα  το μεσημέρι αρχίζει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει νέες ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ και φορολογικές αλλαγές.

Αναλυτικά σήμερα:

Πανελλαδική ημέρα δράσης της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων η σημερινή. Στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί μηχανοκίνητη πορεία προς τις φυλακές Διαβατών.

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατατίθεται σήμερα στην οικονομική επιτροπή της Βουλής το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ.

Τελευταία ημέρα η σημερινή κατά την οποία οι φορολογούμενοι μπορούν να προσέλθουν στις ΔΟΥ για την έκδοση των εκκαθαριστικών τους σημειωμάτων προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση που αφορά στην εκούσια κατάργηση φορολογικών διαφορών.

Στις Βρυξέλλες βρίσκονται από σήμερα και για δύο ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας και η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες των Συμβουλίων Εξωτερικών Υποθέσεων και Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στην Κούβα βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, οποίος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα έχει συναντήσει τόσο με τον ομόλογό του όσο και με εκπροσώπους άλλων παραγωγικών υπουργείων με στόχο την ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών δεσμών των δύο χωρών.

Στις 8:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν» συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Victor Orban.

Στις 10:30 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον γενικό γραμματέα της προεδρίας της γαλλικής Δημοκρατίας, Claude Guéant.

Στις 11 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζουν με διευρυμένη σύνθεση, οι Κοινοβουλευτικοί Τομείας (ΚΤΕ) Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου οι βουευτές να ενημερωθούν από τους υπουργούς, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Λούκα Κατσέλη για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας».

Στις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ. στάση εργασίας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στις 11 π.μ. στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Μεσογείων 96, Αθήνα) συνέντευξη Τύπου πριν την αυριανή ένστολη πανελλαδικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τον επενδυτικό νόμο. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον υπουργό και την επιστημονική ομάδα τεκμηρίωσης του επενδυτικού νόμου.

Στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς έξω από το υπουργείο Μεταφορών.

Στη 1 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Καταστήματος Ηρακλείου Κρήτης, έκτακτη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τεχνικών Υποδομών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου.

Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), Γιώργο Καρατζαφέρη.

Στις 2 μ.μ. στη Βουλή, η δεύτερη συνεδρίαση της Εθνικής Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία από την υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησηας και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου.

Στις 4 μ.μ. στην ΕΤ1 ο Τηλεμαραθώνιος της UNICEF για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού (11 Δεκεμβρίου). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ετήσιος εορτασμός, δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους, να επικεντρώσουν την προσοχή όλων στα παιδιά και τις ανάγκες τους.

Στις 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο Hyatt στη Θεσσαλονίκη κλειστεί σύσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στη Θεσσαλονίκη. Το βράδυ ομιλία του κ. Σαμαρά σε δείπνο με τη συμμετοχή εκπροσώπων των πέντε ξένων Επιμελητηρίων (Ελληνοαμερικανικό, Ελληνοβρετανικό, Ελληνογερμανικό, Ελληνοϊταλικό, Ελληνοϊσπανικό).

Στις 7 μ.μ. η πανηγυρική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πρέβεζας κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει η συμβολική βράβευση φορέων που διακρίθηκαν για την προσφορά τους στην κοινωνία και τον πολιτισμό.

Στις 7 μ.μ. στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης (Εμμ. Πορτάλιου 23) ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση δύο νέων προγραμμάτων ενίσχυσης επιχειρήσεων που προκηρύχθηκαν πρόσφατα από τον φορέα «Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ».