Έντονη κριτική άσκησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή, στη διάρκεια της ομιλίας του κατά την προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται απέναντι σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της ΕΥΠ, τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «η ζωή θα διαψεύσει το νέο σενάριο καταστροφολογίας. Όχι γιατί στην περίπτωση του κου Ανδρουλάκη δεν υπήρξε σφάλμα, αλλά γιατί αμέσως όταν το πληροφορήθηκα τόλμησα με θάρρος να διαχωρίσω τη θέση μου από γεγονότα άλλων εποχών και εσείς επιμένετε να σηκώνετε το δάχτυλο έχοντας δύο υπουργούς σας στο ειδικό δικαστήριο».

«Κύριε Τσίπρα πάει πολύ να με αποκαλείτε αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης. Εσείς που σας έχουν καταγγείλει 5 πρώην συνεργάτες σας για παρακολουθήσεις. (Πανούσης, Λαφαζάνης, Βαλαβάνη, Κοτζιάς). Ο 5ος ο κος Βαρουφάκης είναι εδώ και θα τον ακούσω με μεγάλη προσοχή. Στο βιβλίο σας αναφέρετε: “Άκουσα τον κο Τσίπρα να αναφέρεται στην περίοδο του κου Ρουμπάτη ως μια χρυσή περίοδο. Δεν ήταν χρυσή περίοδος αλλά σκοτεινή….”. Εσείς κε Τσίπρα που μιλάτε για δημοκρατία και ηθική τάξη, επί των ημερών σας δεν υπεκλάπησαν email του προέδρου της Επικρατείας μια μέρα πριν εξετάσει το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες; Όταν συμφώνησα στη σύγκληση της ολομέλειας δεν ήταν συνειδητή μου επιλογή να αναφερθώ στο παρελθόν. Η πολιτική μου διαδρομή έχει δείξει ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Όλα αυτά έγιναν στην αρχή γιατί είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να παρουσιάσει μια επιχειρησιακή αστοχία, ως μια τάχα εντολή της κοινωνίας απέναντι στην κυβέρνηση. Αυτό θυμίζει αρνητικές στιγμές από το ιστορικό παρελθόν. Αυτό είναι ψέμα, ανέντιμο και ανήθικο και περνά τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης και επιστρέφεται στον αποστολέα. Είναι κρίμα να προσφέρετε στο πιάτο όσα χρειάζονται αυτή που καραδοκούν εκτός συνόρων και θέλουν ένα ασταθές πολιτικό περιβάλλον», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ

«Αμέσως μετά την εκλογή μου κάλεσα τον κο Ανδρουλάκη δύο φορές να συναντηθούμε και αρνήθηκε. Έχει πει ότι δεν επιθυμεί καμία σχέση με την κυβέρνηση. Ότι δεν θα δεχόταν την παρουσία μου ως πρωθυπουργό, αν ήμασταν το πρώτο κόμμα. Είναι δικαίωμά του να επιλέγει τους φίλους του και τους συμμάχους του. Αλλά τους πρωθυπουργούς τους επιλέγει ο ελληνικός λαός και όχι ο ίδιος. Θα ήθελα σήμερα να είναι εδώ, να ασκήσει κριτική για τις παραλείψεις μας και να μας πείτε αν ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε καλά όταν υπήγαγε την υπηρεσία της ΕΥΠ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Η συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό το θέμα είναι απόλυτη. Για αυτό ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται μήπως ψηφίζοντας Ανδρουλάκη τους προκύψει Τσίπρας», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.