Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, προέβη σε προκλητικές δηλώσεις σήμερα σχετικά με την ονομασία και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του. Συγκεκριμένα, είπε ότι: «Η “Μακεδονία” κατά διάρκεια της βελγικής προεδρίας της Ε.Ε. θα συνεχίσει τις προσπάθειες της, προκειμένου να πάρει ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και να επιλύσει τα προβλήματα που δημιούργησε η Ελλάδα», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Γκρούεφσκι δήλωσε ακόμη, ότι η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων δεν εξαρτάται και τόσο πολύ από την εκάστοτε προεδρία της Ε.Ε. ενώ θεωρεί, ότι το βασικό θέμα που πρέπει να διευθετήσει η προεδρία, είναι «η παρεμπόδιση από τη μεριά της Ελλάδας, εξαιτίας του αιτήματος για αλλαγή της ονομασίας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Κληθείς να απαντήσει τι μπορεί να αναμένει η χώρα του από τη βελγική προεδρία, αναφορικά με την επιδίωξη να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε., ο ίδιος σχολίασε ότι «εμείς εστιάζουμε σε αυτό το ζήτημα».