«Χρειάζεται να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές. Αυτή η δέσμευση έχει αναληφθεί και από τις δύο πλευρές στις 20 Φεβρουαρίου. Η προθεσμία για την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας-πλαίσιο είναι το τέλος Απριλίου. Και επειδή σήμερα ήδη είμαστε στις 7 Απριλίου και έχουμε Eurogroup στις 24 χρειάζεται επιτάχυνση των συζητήσεων σε τεχνικό επίπεδο, ολοκλήρωσή τους στο Euro Working Group, είναι προγραμματισμένες συνεδριάσεις Τετάρτη και Πέμπτη, έτσι ώστε να βγει καπνός στις 24 Απριλίου», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων.
Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του σήμερα στον Real FM, «τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ πιεστικά. Το κοινό συμφέρον για την εξεύρεση λύσης προκύπτει από το διπλό γεγονός ότι μια μελέτη Ντράγκι, που η Realnews παρουσίασε, ανεβάζει το κόστος ενός Grexit στο 1 τρισ. ευρώ, καθιστώντας το απίθανο, γιατί είναι πάρα πολύ ακριβό, απαγορευτικό. Και από την άλλη η ελληνική κυβέρνηση έχοντας κληρονομήσει μία πολύ δύσκολη κατάσταση από την προηγούμενη και στα δημόσια οικονομικά και στο τραπεζικό σύστημα “ξύνει τον πάτο” του βαρελιού γιατί έχουμε να πάρουμε δόση σχεδόν ένα χρόνο. Αυτό επιβάλει λοιπόν ρεαλισμό και στις δύο πλευρές που σημαίνει για τους δανειστές μας ότι δεν μπορούν να απαιτούν από μία κυβέρνηση Τσίπρα να εφαρμόσει την κυβέρνηση Σαμαρά».
Στο ερώτημα αν παίζεται κάποιο έργο πολιτικής αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης Τσίπρα ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απάντησε: «Σε μια διαπραγμάτευση και ενόσω παραμένουν διαφορές παίζονται και τέτοια παιχνίδια σκοπιμότητας. Ενδεχομένως και από κύκλους μέσα στους δανειστές, τους πιο σκληροπυρηνικούς, τους πιο ακραίους. Μέσα στους δανειστές υπάρχουν αυτοί που θα’ θελαν να τιμωρήσουν την ελληνική πλευρά, την ελληνική κοινωνία για να στείλουν ένα μήνυμα και σε άλλους λαούς, για αποφυγή διάδοσης του παραδείγματος ότι υπάρχει και άλλος δρόμος πέρα από τη σκληρή μονόπλευρη λιτότητα και τα υφεσιακά μέτρα.
«Οι ρεαλιστές όμως, που εκτιμώ ότι είναι περισσότεροι, κατανοούν ότι το κοινό συμφέρον επιβάλει αμοιβαίες υποχωρήσεις. Και είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η συμφωνία που πρέπει να υπάρξει στο τέλος θα υπάρξει. Γιατί όλοι οι κορυφαίοι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών και ο κ. Γιουνκερ και ο Τουσκ από το Συμβούλιο και ο Ντράγκι από την ΕΚΤ και ο Σουλτς από το Κοινοβούλιο θεωρούν πολύ αρνητικό και γι’ αυτό το απορρίπτουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μιας μη λύσης. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να τρέξουν και οι δύο πλευρές για να μη χαθεί ο χρόνος που μας μένει ο οποίος είναι λίγος. Και με άνεση μετά να συζητηθούν οι μεγάλες αλλαγές και τα μεγάλα προβλήματα», συμπλήρωσε.