Αμετακίνητος στις απόψεις του για το ζήτημα της ονομασίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νικόλα Γκρουέφσκι απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών στη Βουλή των Σκοπίων. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι:

«Το πρόβλημα της ονομασίας στην ουσία είναι ζήτημα ταυτότητας. Η ελληνική πλευρά, σε όλες τις συνομιλίες στο παρελθόν, ποτέ δεν το έκρυψε αυτό. Η κυβέρνηση Καραμανλή είχε το θάρρος να το πει, και αργότερα η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ανοιχτά σε αυτό. Πρόκειται για ένα δύσκολο και πικρό για εμάς θέμα, το οποίο δυστυχώς ο νότιος γείτονάς μας όχι μόνο το επεξεργάστηκε στο παρελθόν, αλλά είναι επίκαιρο και στα 20 χρόνια της ανεξαρτησίας μας»,

Επέμεινε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησής του σκοπό έχουν την εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης στη διένεξη με την Ελλάδα:

«Σε αυτό ακριβώς επικεντρώνονται οι προσπάθειές μας, οι συζητήσεις σε διάφορα επίπεδα, προκειμένου να εξευρεθεί λύση, η οποία θα συμβάλει στην απεμπλοκή της ενταξιακής πορείας της Μακεδονίας στην Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, και παράλληλα, δεν θα επιφέρει ζημιά, η οποία ενδέχεται να έχει μακροχρόνιες συνέπειες»