Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση υπήρξε στη Βουλή στην σκιά των εξελίξεων που αφορούν την πορεία των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και δανειστών.

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εντός 50 ημέρων έβαλε την χώρα «σε συνεχή περιδίνηση που δημιουργεί ο ανεμοστρόβιλος των αντιφάσεών της» ενώ επέστρεψε την «απειλή» των πρόωρων εκλογών αναφέροντας ότι «αυτή η στιγμή δεν θα αργήσει γιατί αυτές οι σκέψεις δεν εγκλωβίζουν τους άλλους αλλά δημιουργούν αυτοεγκλωβισμό».

Είπε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «έχει υποστεί τον απόλυτο στρατηγικό εγκλωβισμό. Δεν μπορεί να πάει ούτε σε ρήξη ούτε σε έντιμο συμβιβασμό. Κάνετε μετακύλιση ευθυνών θα σας φταίνε οι ξένοι. Προσπαθείτε να διαμορφώσετε κοινή γνώμη χαμηλών προσδοκιών».

Από την πλευρά της κυβέρνησης απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης ο οποίος κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για «μανιφέστο εθελοδουλίας».

Ο κ. Βενιζέλος είπε πως το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τόσο το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση που κατέθεσε η κυβέρνηση, όσο και αυτό για τις 100 δόσεις και την διάταξη για τους πλειστηριασμούς, διασαφηνίζοντας όμως ότι δεν πρόκειται να τις «ξεψηφίσουμε αν έρθει η κυβέρνηση κάποια στιγμή υπό την πίεση των εταίρων να ξεψηφίσει τις διατάξεις αυτές».

Σημειώνεται ότι υπήρξε κόντρα του κ. Βενιζέλος και με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.