«Δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας έχουν συστρατευτεί σε μια κοινή επιχείρηση με στόχο να υπονομεύσουν και να διαβάλουν την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να φέρει στο διεθνές προσκήνιο το θέμα των γερμανικών οφειλών», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Ενημέρωσης του Κώστα Ήσυχου, με αφορμή τηλεοπτικές αναφορές σχετικές με την πρόσφατη σύσκεψη στο υπουργείο για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Στην ανακοίνωση μιλάει για  «πολιτικά στελέχη κομμάτων, όπως ο Δ. Τσιόδρας από το Ποτάμι και ο Α. Γεωργιάδης από τη ΝΔ, σε διατεταγμένη αποστολή και με “μονταζιέρα” γνωστό “μεγκάλο” τηλεοπτικό σταθμό, τα οποία επιχειρούν μια προβοκάτσια με καθαρά γκεμπελίστικα χαρακτηριστικά», «διαστρευλώνοντας την πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχου», σχετικά με τη σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Οι προαναφερόμενοι, όπως και άλλοι που αναπαρήγαγαν την προβοκάτσια, υπερασπιζόμενοι τάχα τη… Δημοκρατία, έφθασαν στο σημείο να ισχυρίζονται πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα φέρει στα σχολεία να διδάσκονται εκδόσεις του Ελληνικού Στρατού και πως ούτε λίγο ούτε πολύ ο Στρατός θα καθορίζει τη… διδακτέα ύλη στα σχολεία» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας της ελληνικής κυβέρνησης για ηθική, πολιτική και οικονομική δικαίωση των απαιτήσεων του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να διακοπεί. Η εκστρατεία αυτή δεν στρέφεται κατά του γερμανικού λαού, που τον θέλουμε συμπαραστάτη αλλά στοχεύει στο να κλείσει μια ανοιχτή πληγή του παρελθόντος» καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Ενημέρωσης του αναπληρωτή υπουργού.