Η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης συνάντησε με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης, κ. Θανάση Κοντογεώργη, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο Β’, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ζήτησε τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου στην πανευρωπαϊκή προσπάθεια για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 

Συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους οι ιερείς μπορούν να βοηθήσουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πιστών για την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση. 

Εστίασαν στο σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι ιερείς, καθώς ένα παιδί μπορεί να εκμυστηρευτεί αυτό που του συμβαίνει στον πνευματικό του.

Επίσης, συζήτησαν το ενδεχόμενο διοργάνωσης από κοινού εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για ιερείς και λαϊκούς υπαλλήλους.

Η Βουλευτής σημείωσε ότι από το 2013 που ανέλαβε το συντονισμό της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Αρχιεπίσκοπος είχε εκφράσει την έμπρακτη συμπαράστασή του στην προστασία των παιδιών.