«Στόχος είναι η συναίνεση, να βρεθεί μια λύση αμοιβαίως επωφελής, χωρίς μαγκιές ή μονομερείς ενέργειες», σημείωσε τη Δευτέρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σε δηλώσεις του στο Βήμα FM.

«Μαγικό ραβδάκι δεν μπορεί να υπάρξει. Θα υπάρξουν σταδιακές αλλαγές. Πρώτον, για εμάς δεν θα υπάρξει έκτη αξιολόγηση. Τελείωσε. Το πρόγραμμα, δηλαδή. Δεν θα πάμε να κουβεντιάσουμε ξανά με την τρόικα στη βάση του mail Χαρδούβελη ή οτιδήποτε άλλο. Τελείωσε αυτό. Γι’ αυτό και ήταν χαρακτηριστική η φράση του Βαρουφάκη ότι ούτε τα 7,2 δις μας ενδιαφέρουν. Η αναχρηματοδότηση χρέους δεν μας αφορά, μια έλικα καταβύθισης της Ελλάδας στο χρέος. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι μνημόνιο για εμάς», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, «δεν δεχόμαστε να μιλήσουμε με την τρόικα και δεν υπάρχει για εμάς η έκτη αξιολόγηση. Πάμε εξαρχής σε μια συζήτηση για μια συμφωνία-γέφυρα, που θα δούμε τι θα έχει μέσα. Πάντως, δεν θα έχει τα μνημονιακά μέτρα. Θα έχει συμφωνίες; Θα έχει. Μπορεί να δεχθούμε και συμβιβασμούς; Μπορεί. Το μείζον, όμως, είναι ότι θα αρχίσει και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την απομείωση, το κούρεμα του χρέους και θα την περάσουμε χωρίς τρανταγμούς και πρόβλημα χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας».