Στα μέσα της εβδομάδας ή στα τέλη της θα αποστείλει τις προσκλήσεις για κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός. Σ’ αυτές θα συμπεριλάβει και τους Φώτη Κουβέλη και Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ κάθε μία συνάντηση θα έχει ξεχωριστή ατζέντα και κοινό παρονομαστή τη συναίνεση εν όψει των σημαντικών μεταρρυθμίσεων και των εξελίξεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Επιδίωξη του κ. Παπανδρέου είναι να αποσπάσει συναίνεση και δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς όσον αφορά στις θυσίες των πολιτών που έχουν πιάσει ήδη τόπο, χάρη στις πολιτικές της κυβέρνησης, αλλά και τα επόμενα βήματα της Ελλάδας, που δεν θα πρέπει να παρεκκλίνουν από το Μνημόνιο για να εξέλθει από την κρίση. Ο κ. Παπανδρέου, επίσης, εξετάζει την πρόταση συνεργατών του να παρουσιάσει ένα «Εθνικό Σχέδιο» εξόδου από την κρίση, το οποίο δεν θα έχει αντι-μνημονιακό χαρακτήρα, αλλά σαφείς κατευθύνσεις προς την ανάπτυξη.
Το βλέμμα του πρωθυπουργού είναι στραμμένο και στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το Δεκέμβριο, όπου, εάν περάσουν αυτούσιες οι γερμανικές θέσεις, η Ελλάδα θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση ή αντιμέτωπη ακόμη και με το φάσμα της «ελεγχόμενης πτώχευσης». Γι’ αυτό και θέλει να έχει στις «βαλίτσες» του τη συναίνεση των αρχηγών, για να το προβάλλει ως επιχείρημα για την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να περάσει τον κάβο της κρίσης.
Στο Μαξίμου δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην απάντηση του κ. Σαμαρά, όσο και των δύο νέων «παικτών» στο πολιτικό σκηνικό, του κ. Κουβέλη και της κυρίας Μπακογιάννη. Για τα κόμματα της Αριστεράς εκτιμούν πως θα απαντήσουν αρνητικά, ενώ δείχνουν ιδιαίτερα… ζεστοί για τη στήριξη του ΛΑΟΣ.