«Ισχύει για τη διαπραγμάτευση χρέους και το οικονομικό πρόγραμμα ό,τι λέει ο Τσίπρας και ο Δραγασάκης, που είναι ο υπεύθυνος του προγράμματος», τόνισε τη Δευτέρα ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, σε δηλώσεις του στο Βήμα FM.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις συνεργασίες του, ο κ. Ξυδάκης σημείωσε: «Υπάρχουν όροι που τηρεί ένα κράτος διαχρονικά, εφόσον είναι μια συμφωνία δίκαιη και με αμοιβαίο όφελος και υπάρχουν όροι που δεν μπορούν να τηρηθούν και χρειάζεται αναθεώρηση και από τις δύο μεριές, όταν η συμφωνία καταλήγει στην καταστροφή του ενός εταίρου. Αυτό χρειάζεται όταν και ένας από τους δύο εταίρους που έχουν συνάψει τη συμφωνία το αναγνωρίζει. Θα κάνουμε μια καινούργια συμφωνία.

Ισχύει για τη διαπραγμάτευση χρέους και το οικονομικό πρόγραμμα ό,τι λέει ο Τσίπρας και ο Δραγασάκης, που είναι ο υπεύθυνος του προγράμματος. Ο Βαρουφάκης είναι υποψήφιος βουλευτής. Αν βγει βουλευτής, θα μιλάει ως βουλευτής. Αυτό είναι όλο και τίποτε άλλο. Και όσο περνάνε οι μέρες, ενισχύεται η πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει την αυτοδυναμία και την αγγίζει. Είναι ένα από τα πιο πιθανά σενάρια αυτή τη στιγμή και θα το δούμε και τις επόμενες μέρες, εφόσον αυτό παραμένει. Αλλά το πολιτικό μέρος παραμένει: ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε αποδέχεται το πολιτικό του πρόγραμμα για να κυβερνήσει.

Ούτε ηθικά μπορεί να συνεργαστεί με ανθρώπους που κρέμασαν την Ελλάδα στα τσιγκέλια, από το Καστελόριζο μέχρι το PSI – και ξέρουμε ακριβώς ποιους εννοούμε – ούτε με ανθρώπους που δεν έχουν πρόγραμμα και δεν μπορούν να αντιληφθούν τη δυναμική και το επείγον του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ».