Με το κεφάλι φαίνεται πως χρεώνουν ορισμένοι επιτήδειοι τη διαμονή σε άθλια διαμερίσματα στον Αγιο Παντελεήμονα, όπου στοιβάζονται 50 και 60 άτομα.

Όπως δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έχουν γίνει καταγγελίες για ανθρώπους που πάνε στην περιοχή με πολυτελέστατα οχήματα και μαζεύουν τα «ενοίκια», από τα οποία προφανώς θησαυρίζουν, εκμεταλλευόμενοι την απόγνωση των μεταναστών.

Ο Χρ. Παπουτσής δεσμεύτηκε ότι η παρουσία των μη νόμιμων μεταναστών θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.
«Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν θα υπάρχει κανείς μη νόμιμος», τόνισε, εξηγώντας ωστόσο ότι αυτό θα επιτευχθεί με συγκεκριμένες διαδικασίες και όχι «πατώντας ένα κουμπί».

Νωρίτερα ο Γ. Καρατζαφέρης είχε μιλήσει για γκετοποιημένες περιοχές, παράθυρα με κάγκελα και πόρτες με τρεις και τέσσερις κλειδαριές.
«Κάνατε την Ελλάδα Σικάγο του μεσοπολέμου», σχολίασε απευθυνόμενος στις πτέρυγες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και κάλεσε την κυβέρνηση να σώσει την κοινωνία από την εγκληματικότητα.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε και στο ισλαμικό τέμενος. «Δεν είμαστε εναντίον της εκτέλεσης των θρησκευτικών καθηκόντων, αλλά λέμε όχι στην κατασκευή ενός ισλαμικού κέντρου που θα καταστήσει την Ελλάδα όμηρο του Ισλαμισμού με εξαγωγή ακραίων ισλαμικών φαινομένων».

«Ο νόμος υπάρχει, έχουμε δεσμευτεί και προχωράμε στη δημιουργία ισλαμικού τεμένους», απάντησε ο Χρ. Παπουτσής και πρόσθεσε:«Κάποτε πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα σε λατρευτικούς χώρους. Προτιμώ νόμιμους και οργανωμένους, παρά κάποιους χώρους παράνομους που ελέγχονται από άλλα κέντρα».