Δεκαεπτά υπουργικές και είκοσι πέντε βουλευτικές τροπολογίες υπερψηφίστηκαν τελικά σε σύνολο ογδόντα από τα κόμματα της συγκυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή το επίσης ογκώδες νομοσχέδιο για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις που επικαιροποιεί το νόμο Τρίτση για τις εισφορές σε γη και χρήμα.
Μπροστά στον πρωτοφανή όγκο των τροπολογιών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων υιοθετείτο χωρίς συζήτηση από την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ αποχώρησαν πριν την έναρξη των ψηφοφοριών. Από τη Χρυσή Αυγή, δεν μετείχε κανείς εκπρόσωπός της στις ψηφοφορίες – στην αρχή της συνεδρίασης ωστόσο, ο Ηλίας Παναγιώταρος είχε δηλώσει πως το κόμμα του καταψηφίζει όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κατά τη διάρκεια επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή, όπως και στην Ολομέλεια, είχαν επιφυλαχθεί για τις διατάξεις που δεν είχαν τύχει διαβούλευσης εκ μέρους του υπουργείου (άρθρα 7-14) ενώ είχαν διατυπώσει και έντονες επιφυλάξεις για το επίμαχο άρθρο 12 που μεταξύ άλλων νομιμοποιούσε στην πράξη παράνομες εκχερσώσεις δασικών εκτάσεων της περιόδου 1975-2007 από αγρότες. Μετά τις διπλές αλλαγές που επέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, στο άρθρο 12, οι ΑΝ.ΕΛ. υπερψήφισαν το σύνολο του νομοσχεδίου.
Οι αλλαγές στο άρθρο 12, (ρητή αναφορά απαγόρευσης κτισμάτων στις εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις, κατάργηση της διάταξης περί ακύρωσης των «μη πραγματοποιήσιμων αναδασώσεων» μετά από πενταετία κ.ά.) έκαμψαν και τη Δημοκρατική Αριστερά, η οποία δήλωσε «παρών» στο άρθρο, ενώ υπερψήφισε και άλλα οκτώ.
Από τις 42 τροπολογίες που επισυνάφθηκαν στο νομοσχέδιο, οι οκτώ υπερψηφίστηκαν από τα κόμματα της πλειοψηφίας, τη ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝ.ΕΛ., δώδεκα καταψηφίστηκαν από τους ΑΝ.ΕΛ. και 18 από τη ΔΗΜΑΡ. Η Δημοκρατική Αριστερά δήλωσε επίσης «παρών» σε έξι τροπολογίες, ενώ οι ΑΝ.ΕΛ. σε δεκατρείς.