Πρωθυπουργό του χάους χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία που πραγματοποιεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο πλαίσιο των περιφερειακών συσκέψεων του κόμματος.

«Ο πολιτικός τους χρόνος έχει τελειώσει. Η επίσπευση της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου δεν είναι παρά ένας σπασμός πριν το τέλος. Όπως σπασμός πριν το τέλος είναι και η ξέφρενη κινδυνολογία με ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού.Που όχι μόνο θυμήθηκε πάλι το Grexit, ξεχνώντας ότι μόλις προχτές πανηγύριζε γιατί η Ελλάδα ξέφυγε οριστικά από τον κίνδυνο να βρεθεί εκτός ευρωζώνης. Αλλά και έφτασε στην κινδυνολογική του έξαρση να απειλεί τους Έλληνες με το χάος» είπε ο κ. Τσίπρας.

Και πρόσθεσε: «Και κάτι ακόμα χειρότερο, που δεν θα ήθελα να το χαρακτηρίσω: Έφτασε να εκλιπαρεί σχεδόν δημόσια τις λεγόμενες αγορές να επιτεθούν στη χώρα. Προσέξτε: Όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Να επιτεθούν στην Ελλάδα.

Για να ενισχύσει έτσι την παράσταση της σωτηρίας του και την παράταση του βίου της συγκυβέρνησης με σκηνές από το έργο της Δευτέρας, που σκηνοθέτησαν ο ίδιος και οι συναυτουργοί του στην επιχείρηση του φόβου».

«Δικαίως του ανήκει σήμερα ένας τίτλος: Ο κ. Σαμαράς είναι ο πρωθυπουργός του χάους» είπε, επισημαίνοντας ότι «η μόνη προσωπική του ελπίδα είναι το χάος. Γιατί συμπεριφέρεται σα να παρακαλάει να προκληθεί το χάος, λίγο πριν αποχωρήσει, μήπως και καταφέρει να φοβίσει το κόσμο και τους βουλευτές.

Αλλά και γιατί κάθε του πολιτική πράξη, από τη στιγμή τουλάχιστον που ξέχασε την αντιμνημονιακή του ρητορική και μπήκε επικεφαλής στην παράταξη των μνημονίων, είναι μια πράξη που προκαλεί χάος. Χάος στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Χάος με τις αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές. Χάος στην αγορά εργασίας που κατάντησε σκλαβοπάζαρο. Χάος δημοκρατίας, καθώς οι εντολές της τρόικας και οι επιθυμίες της διαπλοκής είναι πάνω από το Σύνταγμα».

Ο κ. Τσίπρας έστειλε επίσης μήνυμα στους ευρωπαϊκούς εταίρους τονίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι χώρα ενοικιαστής στο κοινό μας σπίτι, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι αυτοί ιδιοκτήτες και εμείς ενοικιαστές. Ούτε η ελληνικές κυβερνήσεις θα είναι από εδώ και στο εξής εισπράκτορες των ενοικίων τους».

Κάλεσε τους εταίρους να μην «παίζουν με το αίσθημα της αξιοπρέπειας του περήφανου λαού μας. Στην Ευρώπη είμαστε ιδιοκτήτες όσο κι αυτοί».

«Χρωστάμε» παραδέχτηκε. «Αλλά μας χρωστάνε κι αυτοί. Ορισμένοι μάλιστα, μιας και μιλάω στην Κρήτη, μας χρωστάνε πολύ περισσότερα από τα κατοχικά δάνεια και τις κατοχικές αποζημιώσεις».

«Μην μας εκβιάσουν και μην προσπαθήσουν να μας φοβίσουν. Θα έχουν αντίθετα αποτέλεσμα. Άλλη μια φορά αν πουν ότι προτιμούν τους ανθρώπους που είναι βολικοί, τον ΣΥΡΙΖΑ θα τον “εκτοξεύσουν” σε ποσοστά που θα τρίβουν τα μάτια τους στις επόμενες εκλογές. Αν συνεχίσουν έτσι ο κόσμος δεν θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, αλλά Ελλάδα, Ευρώπη, προοπτική», πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στις αγορές είπε ότι «εμείς θα βαράμε το νταούλι και αυτοί θα χορεύουν» ή -μιας και βρίσκεται στην Κρήτη- «εμείς θα παίζουμε τη λύρα και αυτοί θα χορεύουν… πεντοζάλη» είπε.