Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα επισκεφθεί αύριο, Τετάρτη 30 Ιουνίου, τη Θεσσαλονίκη, όπου θα αναγορευθεί σε επίτιμη διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις19.00, στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης (Κτήριο Μ1).

Σύμφωνα με το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης του τμήματος Νομικής του ΑΠΘ που πάρθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2020, μόλις μία μέρα πριν από την εκλογή της από την Βουλή των Ελλήνων ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, τιμά «όλους εκείνους τους δικαστές, οι οποίοι κράτησαν και κρατούν με το παράδειγμά τους αλώβητο το κύρος της δικαιοσύνης, αγωνιζόμενοι καθημερινώς για τη βελτίωση της ποιότητας στην απονομή της».

Με αφορμή την αναγόρευση ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, δήλωσε πως «το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αφού πλέον το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες, ετοιμάζεται να υποδεχθεί στην ακαδημαϊκή κοινότητα την πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μία εξέχουσα προσωπικότητα της πατρίδας μας, με διεθνείς περγαμηνές και με λαμπρή πορεία, που σήμερα κατέχει το ύπατο αξίωμα της χώρας και ενσαρκώνει την ενότητα του έθνους».

Όπως μεταφέρει η ιστοσελίδα voria.gr, από την πλευρά της, η κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγήτρια Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου, σημείωσε: «Η Νομική Σχολή αποφάσισε να αναγορεύσει σε επίτιμη διδάκτορά της την πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τιμώντας με τον τρόπο αυτό τη μακρά και ουσιαστική προσφορά της στην απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά και την διαχρονική αφιέρωσή της στην προστασία των ατομικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών, στην τήρηση της νομιμότητας και στη διασφάλιση των αρχών του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας».