Στην σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών του G6 στο Παρίσι συμμετείχε ο επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους υπουργούς από τη Γαλλία , τη Γερμανία , την Πολωνία , την Ισπανία , την Ιταλία , το Ηνωμένο Βασίλειο , την Τουρκία , τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες , μια σειρά από σημαντικά ζητήματα , τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο του χαρτοφυλακίου του όπως η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών , οι ξένοι μαχητές και η χρήση του διαδικτύου στην τρομοκρατία.

Όσον αφορά τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών ο Έλληνας επίτροπος υπογράμμισε την ανάγκη καλύτερης προστασίας των κοινών συνόρων μας με τη συγκέντρωση περισσότερων πόρων επισημαίνοντας πως θα πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία με τις τρίτες χώρες και τις χώρες διέλευσης.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ακόμη την ανάγκη επίδειξης μεγαλύτερης αλληλεγγύης προς εκείνα τα κράτη μέλη τα οποία αντιμετωπίζουν το βάρος της παράνομης μετανάστευσης. Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι προτίθεται να εξετάσει τα συμπεράσματα της Συνόδου στο πλαίσιο του εγγράφου για μια συνολική προσέγγιση σε θέματα μετανάστευσης το οποίο ο ίδιος επεξεργάζεται.