Αντιστροφή κλίματος με περιοδείες του πρωθυπουργού ανά την Ελλάδα και δίαυλο επαφής με τους πολίτες, εγκαίνια και προαναγγελίες μόνιμων προσλήψεων για υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς επιχειρεί η κυβέρνηση, καθώς η επιδημία του κορονοϊού εμφανίζει στοιχεία αποκλιμάκωσης και η άρση του lockdown επιτρέπει στους πολίτες να μπουν σταδιακά σε κανονικόητα χωρίς να εγκαταλείψουν την πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς η χαλάρωση θα δώσει «τροφή» στον φονικό ιό και θα οδηγήσει σε πισωγύρισμα, το οποίο θα δυναμιτίσει την όλη προσπάθεια για κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη.

Της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Στην παρούσα φάση η κυβέρνηση στρέφει τις δυνάμεις της στο να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες που θα δώσουν στην βαριά βιομηχανία της χώρας – τον τουρισμό- ώθηση, φέρνοντας έσοδα στα αδύναμα κρατικά ταμεία που επλήγησαν σημαντικά λόγω της πανδημίας, που οδήγησε σε πολύμηνο «πάγωμα» των εμπορικών δραστηριοτήτων.

Χθες, ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε στην εκδήλωση για τα εγκαίνια των 14 Αεροδρομίων διαχείρισης Fraport Greece – της κοινής εταιρίας της Fraport Γερμανίας και του Ομίλου Κοπελούζου-που πραγματοποιήθηκαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη. «Τέτοιες επενδύσεις, εκτός από αναπτυξιακή έχουν και κοινωνική διάσταση, δημιουργούν δουλειές, τονώνουν τις τοπικές οικονομίες, καταργούν αποστάσεις, σπάνε την απομόνωση των νησιών μας. Εξυπηρετούν την καθημερινότητα των πολιτών, κάνοντας πιο εύκολη την επικοινωνία» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Καθώς η επιχείρηση εμβολιασμού ”Ελευθερία” προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς, πιστεύω ότι πολύ σύντομα η χώρα μας θα μπορεί να έχει χτίσει το πρώτο τείχος ανοσίας. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, τηρώντας πάντα τα βασικά μέτρα προστασίας της υγείας μας, να διαμορφώσουμε από φέτος το καλοκαίρι τις συνθήκες για μία καλή πορεία του τουρισμού μας. Αλλά για μία πιο ανοιχτή καθημερινότητα για όλους μας, ώστε, όπως νικηφόρα μπήκε η πατρίδα μας σε αυτή τη δοκιμασία, παρά τις βαριές απώλειες, έτσι νικηφόρα να βγει και από αυτήν».

Ποντάρουν στον τουρισμό

Δεδομένου ότι, ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 20% του ΑΕΠ και το 1/4 της απασχόλησης στη χώρα μας, το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι μεγάλο και για το λόγο αυτό επιδίδεται σε αγώνα δρόμου για την προσέλκυση τουριστών υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή υγειονομικά προορισμό. Παράλληλα, το Μαξίμου δηλώνει έτοιμο από την 1η Ιουνίου να διαθέσει το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού στους πολίτες της που έχουν κάνει τις απαραίτητες δόσεις του εμβολίου. Η χώρα μας ενθαρρύνει και τις υπόλοιπες ηγεσίες των κρατών μελών της ΕΕ, να τρέξουν όσο πιο σύντομα το ψηφιακό «πράσινο διαβατήριο», ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των τουριστών.

Μπαράζ περιοδειών Μητσοτάκη

Επόμενος σταθμός μετά τη Θεσσαλονίκη για τον πρωθυπουργό θα είναι η Κρήτη, όπου μεταξύ των άλλων θα επισκεφθεί και τις εργασίες στο βόρειο οδικό άξονα του νησιού. Στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να επισκεφτεί το νησί της Αστυπάλαιας, το μικρό νησί των Δωδεκανήσων, που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι, όπου θα πραγματοποιηθεί η επένδυση της VW.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια για καλοκαιρινή ανάπαυλα, καθώς οι απαιτήσεις είναι πολλές και προέχει η αλλαγή ατζέντας μετά την υγειονομική κρίση με έμφαση στο πεδίο της οικονομίας και των επενδύσεων.