Κοινή ήταν η διαπίστωση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη, και του προέδρου του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΣΗΑΠΕ), Γ. Περιστέρη για την ανάγκη επιτάχυνσης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των έργων στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Κατά τη σημερινή συνάντηση της υπουργού ΠΕΚΑ με το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΗΑΠΕ, ο κ. Περιστέρης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που τον συνόδευαν εξέφρασαν τις απόψεις τους για θέματα του κλάδου, κυρίως σε σχέση με το μείγμα των τεχνολογιών ΑΠΕ και την ανάγκη για επιτάχυνση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των έργων ΑΠΕ.

Η Τ. Μπιρμπίλη ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική μελέτη για την επιτάχυνση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, περιορίζοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, διατηρώντας όμως την απαιτούμενη αυστηρότητα για την προστασία των οικοσυστημάτων.

Η υπουργός Περιβάλλοντος συναντήθηκε επίσης με το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επενδυτών Φωτοβολταϊκών (ΠΑΣΥΦ). Στη συνάντηση, ο πρόεδρος του δ.σ. του ΠΑΣΥΦ, Ν. Καλογεράκης αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα του συνδέσμου για τη βελτίωση του κανονιστικού πλαισίου προς όφελος των φωτοβολταϊκών συστημάτων που εδράζονται σε ηλιοστάτες (trackers). Η κ. Μπιρμπίλη διαβεβαίωσε ότι εξετάζει θετικά το ζήτημα.