Την άποψη πως η κυβέρνηση «βρίσκεται σε πανικό, είναι άλλη στο εσωτερικό και άλλη στο εξωτερικό», εξέφρασε τη Δευτέρα ο Σταύρος Θεοδωράκης και επέρριψε ευθύνες στις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, λέγοντας ότι «το πολιτικό σύστημα έχει ευθύνες. Συμμετείχαν στο πάρτι, δεν σταμάτησαν τις απάτες και το κλέψιμο και όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι, πήγαν στο ΔΝΤ για να ζητήσουν βοήθεια».
«Ο κόσμος έχει ανάγκη από καλύτερο ΣΥΡΙΖΑ, καλύτερη Νέα Δημοκρατία», σημείωσε ακόμη ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως επισήμανε, ακούγοντας τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ κατάλαβαν μαζί με τους συνεργάτες του ότι άκουγαν τα ίδια λόγια που είχαν ακουστεί στο παρελθόν από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, «ο λόγος της εξουσίας και αυτών που την διεκδικούν είναι ο ίδιος» σχολίασε.
Περιγράφοντας κάποιες από τις 21 προτάσεις που πρότεινε την Κυριακή, ως θέσεις του κόμματός του, είπε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους πιο αδύναμους, κυρίως στους άνεργους και ως λύση τη διεύρυνση του επιδόματος ανεργίας και την εισαγωγή όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς «υπολογίσαμε τα χρήματα και φτάνουν» σημείωσε.
Πιο ειδικά για το θέμα της ανεργίας ανέφερε: «Οι θέσεις εργασίας, για εμάς, δεν δημιουργούνται από το Δημόσιο, αλλά από την επιχειρηματικότητα. Το Δημόσιο δημιουργεί θέσεις εργασίας με τα μεγάλα κατασκευαστικά του έργα, που επιδοτούνται από την Ευρώπη. Η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να εξάγει προϊόντα. Μία από τις 21 προτάσεις μας είναι η μείωση του ΦΠΑ στις εξαγωγές».
Μιλώντας για το ελληνικό χρέος τόνισε ότι δεν είναι βιώσιμο και είπε ότι «όσο ωραίος και να είναι κάποιος δεν θα του μειώσουν στο μισό το χρέος τους» αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, ενώ σύμφωνα με το σκεπτικό του Ποταμιού «το θέμα δεν είναι να ζητάς, αλλά να δημιουργείς τις συνθήκες για να κερδίζεις».
Ερωτώμενος για τα κόκκινα δάνεια, απάντησε ότι «δεν πρέπει να γίνει διαγραφή τους» και πως «αντί να συσσωρεύονται τα δάνεια στις τράπεζες και κάποιοι άνθρωποι να χάνουν τα σπίτια τους, αλλά να αξιολογείται η κάθε περίπτωση κανονικά. Να μπούμε σε λύσεις δίκαιες».
Στο ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα εμφανίστηκε ανοιχτός όχι σε συνεργασία με κόμματα, αλλά με πρόσωπα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το ένα θέμα είναι οι θέσεις και το άλλο το πρόγραμμα, ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στη Νέα Δημοκρατία, ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ είναι όλοι ίδιοι. Εμείς λέμε να συζητήσουμε από πολύ νωρίς για το τι λύσεις πρέπει να δοθούν, ώστε όταν έρθει ο πολιτικός χρόνος να δούμε ποιος έχει διάθεση».
Σημείωσε, τέλος, ότι «δεν άφησε τη δημοσιογραφία για να πιάσει καρέκλα, ούτε για να βγάλει λεφτά, αλλά για να κάνει έργο.