Μετά από μια ιδιαίτερη σκληρή μάχη στη συμπρωτεύουσα οι δύο μονομάχοι ακονίζουν τα ξίφη τους δύο μέρες πριν τον τελικό νικητή. Γκιουλέκας και Μπουτάρης, χωρίς κανένα κοινό σημείο επαφής, γνωρίζουν καλά ότι η πόλη δεν χωράει και τους δυο.

Κώστας Γκιουλέκας: Τα ψεύτικα διλήμματα είχαν στόχο να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες

Γιάννης Μπουτάρης: Ο πολιτικός κόσμος άφησε τη χώρα να οδηγηθεί στην ηθική κατάπτωση

Κώστας Γκιουλέκας: Θέλουμε πολίτες ενεργούς όχι φοβισμένους

Γιάννης Μπουτάρης: Αφήνουμε κατά μέρος τις παλαιοκομματικού τύπου ξεπερασμένες τακτικές

Κώστας Γκιουλέκας: Συμμαχία για τη Θεσσαλονίκη πέρα από κομματικές ταυτότητες

Γιάννης Μπουτάρης: Ελάτε όλοι μαζί να αλλάξουμε την πόλη


Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Γκιουλέκα στο newsbeast.gr:

Τι μήνυμα σας έδωσε η αποχή του κόσμου από τις κάλπες;

Δυστυχώς κάποιοι επέλεξαν να επενδύσουν σ’ εκβιαστικά διλήμματα, που απομάκρυναν τους πολίτες από τις κάλπες. Τα ψεύτικα διλήμματα είχαν στόχο να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες πανελλαδικά από το πραγματικό διακύβευμα αυτών των εκλογών, που δεν είναι άλλο από το με ποιους ανθρώπους, με ποιο σχέδιο και με ποιες προτάσεις θα μπορέσουν οι τοπικές κοινωνίες να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κρίσης και των σκληρών μέτρων του μνημονίου. Εμείς θέλουμε πολίτες ενεργούς και όχι φοβισμένους. Θέλουμε αυτή την Κυριακή να συμμετέχουν περισσότεροι στις εκλογές. Όσοι περισσότεροι συμμετέχουμε, τόσο το καλύτερο για τη Θεσσαλονίκη. Αυτή την Κυριακή, λοιπόν, επιλέγουμε όλοι το νέο Δήμαρχο, στέλνουμε μήνυμα ελπίδας για μια Θεσσαλονίκη με περισσότερη αυτοπεποίθηση.  

Πιστεύετε ότι θα σας στηρίξουν οι ψηφοφόροι της Αριστεράς στο πλαίσιο της αντιμνημονιακής πολιτικής;

Εμείς θέλουμε να μας στηρίξουν όλοι οι συμπολίτες μας. Τους καλούμε σε μια συμμαχία για τη Θεσσαλονίκη πέρα από κομματικές ταυτότητες. Η δική μας η έννοια είναι η Θεσσαλονίκη και τα προβλήματά της.  Απευθύνουμε, λοιπόν, πρόσκληση προς όλους, ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν στον α’ γύρο. Ακόμη και αν επέλεξαν να απέχουν. Τώρα μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να φτιάξουμε το δικό μας μέτωπο απέναντι στις επιπτώσεις της κρίσης και της πολιτικής του μνημονίου, να ενισχύσουμε την πόλη μας. Γιατί αυτό είναι το τελικό ζητούμενο, μια δυνατή Θεσσαλονίκη.   

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Μπουτάρη στο newsbeast.gr:

Τι μήνυμα σας έστειλε η αποχή;

H αποχή, στην έκταση που έλαβε, δεν μπορεί παρά να ερμηνευτεί σαν συνειδητή αντίδραση στον τρόπο με τον οποίο, ο πολιτικός κόσμος χειρίσθηκε τα δημόσια πράγματα και άφησε τη χώρα να οδηγηθεί στα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας και της ηθικής κατάπτωσης. Η αποχή, λοιπόν, ακόμη και σε εμάς στην «Πρωτοβουλία», που είμαστε ανεξάρτητος συνδυασμός, λέει πολύ καθαρά ότι όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως, θα πρέπει να σκύψουμε με σοβαρότητα στα προβλήματα των πολιτών,  αφήνοντας κατά μέρος τις παλαιοκομματικού τύπου ξεπερασμένες τακτικές.

Ποιο είναι το νέο σας επιχείρημα στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών για να υπερψηφιστείτε;

Το επιχείρημά μας ήταν και παραμένει : Ελάτε όλοι μαζί να αλλάξουμε την πόλη. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να αφήσει πίσω της τη μετριότητα, την εσωστρέφεια και να κοιτάξει μπροστά της, να διεκδικήσει μερίδιο στην ανάπτυξη και την πρόοδο. Η «Πρωτοβουλία» γεννήθηκε από την κοινωνία των πολιτών, στους ενεργούς πολίτες στηρίζεται και στόχο, αλλά και υποχρέωση, έχει να προσφέρει στην πόλη και τους πολίτες.