Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αλλά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, μίλησε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

«Είναι σημαντικό για εμάς ότι έγιναν για πρώτη φορά διαπραγματεύσεις στο εξωτερικό, χωρίς να σημαίνει ότι έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικά και θέλω να το τονίσω, αλλά σιγά-σιγά θα φύγει η τρόικα από τη χώρα και θα βγούμε από το μνημόνιο. Και είναι πολύ σημαντικό που έχουμε φτάσει σ’ αυτό το σημείο, γιατί αν θυμηθούμε δύο χρόνια πριν πού βρισκόμασταν στη διαπραγμάτευση και με τα λάθη που έχουν γίνει και τις αδικίες που έχουμε υποστεί όλοι μας, κυρίως τις θυσίες μας, φτάνουμε πλέον στο τελευταίο βήμα της διαπραγμάτευσης που είναι το πιο σημαντικό και είναι μεγάλη υπόθεση» τόνισε μιλώντας στο «Βήμα FM» και συμπλήρωσε αναφορικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ: «Έχει έναν πολύ συγκεκριμένο οδικό χάρτη και μιλάει λίγο, αλλά δουλεύει πολύ. Δουλεύει για την επόμενη μέρα, μετά το μνημόνιο, όταν θα παρουσιαστούν συγκεκριμένες φοροελαφρύνσεις, σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπου θα υπάρξει διόρθωση συγκεκριμένων αδικιών και θα υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις»

Επιπλέον, επισήμανε πως με απόφαση του πρωθυπουργού οι φιέστες και οι κουστωδίες υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων τελείωσαν και τα δυο τελευταία χρόνια γίνεται μια λιτή τελετή.

Τέλος, σε ότι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέφερε πως: «Δεν μπορούμε να μπούμε σε υποθετικά σενάρια, αλλά οι βουλευτές και της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στο παρελθόν είχαν δείξει τεράστια υπευθυνότητα και έβαλαν τα συμφέροντα της χώρας πάνω από τα μικροκομματικά συμφέροντα.»