Συνέχεια στις δηλώσεις που δημιουργούν πονοκεφάλους στο Μαξίμου, καθώς τη σκυτάλη πήρε ο Κώστας Σκανδαλίδης. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συντάχθηκε, ουσιαστικά, με τον Χάρη Καστανίδη για την αναθεώρηση του μνημονίου.

Ωστόσο επιχείρησε να χρυσώσει το χάπι, λέγοντας χαρακτηριστικά στον BHMA FM πως «εγώ θέλω μια καθημερινή, σκληρή διαπραγμάτευση, προκειμένου το μείγμα των επιλογών να είναι προς μια κατεύθυνση που εμείς επιλέγουμε, αλλά χωρίς να μπαίνουν σε αμφισβήτηση οι όροι του μνημονίου.

Αυτό που είπε ο Πρόεδρος της κυβέρνησης πρέπει να είναι Ευαγγέλιο για το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή το 2010 σώσαμε την χώρα από την κατάρρευση, το 2011 στρεφόμαστε στην πραγματική οικονομία, παρά τις συνθήκες υφέσεις, το 2012 πάμε σε θετικό πρόσημο ανάπτυξης και το 2013 δρομολογούμε την έξοδο από το μνημόνιο, τι θα γίνει δηλαδή θα έχουμε το μνημόνιο 15 χρόνια;».

Πάντως, χαρακτήρισε απαράδεκτο το ενδεχόμενο να αναπτύσσονται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσωπικές στρατηγικές, ενώ υιοθέτησε τη γραμμή που φαίνεται να υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ και καταγγέλλει υπόγεια συνεργασία ΝΔ-ΚΚΕ.