Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε την Τετάρτη με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη παρουσία της Γ. Γ. του υπουργείου Οικονομικών κ. Χρ. Παπακωνσταντίνου.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις μετά το πρόσφατο Eurogroup και η πορεία εφαρμογής των άμεσων δεσμεύσεων της χώρας.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον νέο υπουργό για τις απόψεις που έχει καταθέσει το Κίνημα για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, εν όψει και της επίσκεψης της τρόικας. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχουν καταθέσει για την αντιμετώπιση -με νέα ρύθμιση- του θέματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες.

Επισημάνθηκε ακόμη η κατηγορηματική άρνηση του κόμματος της συγκυβέρνησης σε τυχόν απαιτήσεις της τρόικας για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις απεργίες και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Οι ειδικότερες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τα φορολογικά ζητήματα θα συζητηθούν σε επόμενη συνάντηση.

Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν ο υπεύθυνος της Κ. Ο. για τα θέματα Οικονομίας Φ. Σαχινίδης, καθώς και οι Γ. Κουτρουμάνης και Χ. Πρωτόπαπας από τη Γραμματεία Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου.