Σταθερότητα ή περιπέτειες είναι το διακύβευμα των εκλογών επί του οποίου θα αποφασίσει ο λαός, ξεκαθαρίζει με συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Και καταγγέλλει την αντιπολίτευση για δημαγωγία και λαϊκισμό και ότι το μόνο που τη νοιάζει είναι να υποστηρίξει αύριο το βράδυ ότι «ηττήθηκε το ΠΑΣΟΚ» και πως «η κυβέρνηση απώλεσε τη νομιμοποίηση συνέχισης της πολιτικής της».

Ο κ. Παπανδρέου τονίζει στα Νέα ότι «δεν μπλοφάρει, αλλά ούτε και είναι οι εκλογές πρώτη του επιλογή», αποσαφηνίζει όμως ότι καθοριστική σημασία για τις αποφάσεις του θα είναι «το μήνυμα της κάλπης και ιδιαίτερα αυτό της πρώτης Κυριακής για τις περιφέρειες». Δηλώνει δε με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις ότι μοναδικό του κριτήριο θα είναι το αν κινδυνεύει η σταθερότητα της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός απαντάει με σκληρό τρόπο στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά που τον κατηγορούν ότι προετοιμάζει την έξοδό του από τη διακυβέρνηση της χώρας και υπογραμμίζει ότι «δεν φυγομαχεί, δεν δραπετεύει από τα προβλήματα, ούτε λιποτακτεί από αυτά» όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία.

Στην ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει κατά του κ. Σαμαρά, χαρακτηρίζει «μνημείο πολιτικού κυνισμού» τη στάση του να παριστάνει από τη μία τον αδιάλλακτο και από την άλλη να είναι έτοιμος να εγκαταλείψει αυτή τη στάση με αντάλλαγμα μια κυβερνητική καρέκλα, έστω και στη λογική της συμμετοχής σε μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Και σχεδόν περιφρονητικά σημειώνει «αλλά τι να πει κανείς για κάποιον που διατείνεται ότι μπορεί να μηδενίσει το έλλειμμα σε έναν χρόνο».

Ο Πρωθυπουργός παραδέχεται ότι στη διαχείριση της κρίσης έγιναν «και λάθη» ενώ διαβεβαιώνει ότι δεν έχει κρυφή ατζέντα για τον επόμενο χρόνο και πως δεν θα πάρει άλλα μέτρα τα οποία θα επιβαρύνουν μισθωτούς και συνταξιούχους, χαρακτηρίζοντας «παραφιλολογία» όσα διακινούνται σχετικά.