Για την πανδημία του κορονοϊού αλλά και τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας μίλησε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη την Τετάρτη (20/1) η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Έχουμε όλοι κουραστεί» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 και εξήγησε πως «κάθε μικρό πράγμα μας φαίνεται βουνό».

«Έχουμε χάσει την ανθρώπινη επαφή. Ο πολύς κόσμος υποφέρει γιατί δεν έχει την επαφή, δεν έχει τη δυνατότητα να αγκαλιάσει να φιλήσει. Αυτό είναι πολύ επιβαρυντικό. Αυτή τη στιγμή τα νεύρα είναι στην τσίτα. Για την οικονομία επίσης είναι ένα τεράστιο πρόβλημα» επεσήμανε.

Αναφερόμενη στα στοιχήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η κυβέρνηση σημείωσε πως «το εμβόλιο πρέπει να φτάσει στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας, πρέπει να εγκριθούν γρήγορα οι δόσεις ώστε να φτάσουν σε όλους τους πολίτες. Το Ισραήλ είναι πρώτο στον εμβολιασμό και κλείνει κάνοντας lockdown τύπου Μαρτίου καθώς τα κρούσματα είναι πάνω από 10.000 ημερησίως. Κάνουμε κάθε μέρα τον σταυρό μας να μην ανέβουν τα κρούσματα» είπε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Τι είπε για τις διερευνητικές

Δήλωσε ότι είναι της άποψης ότι δεν υπάρχουν ποτέ «κατάλληλες» στιγμές απαντώντας στο ερώτημα για το κατά πόσο η τωρινή χρονική συγκυρία για να πραγματοποιηθούν διερευνητικές, είναι καλή.

«Η Ελλάδα πρέπει να ξαναπάει στις διερευνητικές» ανέφερε και εκτίμησε πως πρέπει να δούμε από εκεί και πέρα πως θα λειτουργήσει η Τουρκία.

«Η Τουρκία δυσκολεύτηκε να κάτσει στο τραπέζι των διερευνητικών». πρόσθεσε.

«Στη φάση αυτή εμείς βάλαμε έναν όρο, ο όρος ήταν επιστρέψει το Oruc Reis στην Τουρκία και επέστρεψε» υπενθύμισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Μονομερείς αξιώσεις δεν υπάρχουν στο διεθνές δίκαιο» τόνισε τέλος η Ντόρα Μπακογιάννη.