«Με συμφωνημένη βάση μπορεί να γίνει αυτή η συζήτηση. Όχι ότι πάμε να κυβερνήσουμε μαζί κι ο ένας κοιτάζει στην ανατολή και ο άλλος στη δύση» ανέφερε σχετικά η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ενώ ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ αρνητικός ως προς το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν βλέπω ως πιθανότητα τη συγκυβέρνηση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ. […] Θα έχουν μείνει δύο κόμματα στη Βουλή; Τα δυο κόμματα έχουν πολύ μεγάλες ιδεολογικές αποκλίσεις μεταξύ τους όσο και καλή διάθεση και να έχεις, που δεν νομίζω ότι υπάρχει. Με το ΠΑΣΟΚ είχαμε σύγκλιση σε μεγάλα ζητήματα εξήγησε.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανοίξει καθαρά την πολιτική των συμμαχιών του. «Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει ονόματα και διευθύνσεις, μόνο για ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει κάνει αναφορές, δεν ακούω καθαρή θέση συνεργασιών» παρατήρησε.

«Εάν υπάρχει σύγκλιση σε βασικά θέματα, μπορούμε να συνεργαστούμε ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου, Νίκος Παππάς ανέφερε μέσω του twitter ότι «η πρόταση Αβραμόπουλου αφορά τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας. Οι εκλογές είναι απαραίτητες. Η συνεργασία με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αποκλείεται».

Για «ένα πολύ σύντομο πολιτικό ανέκδοτο, που δεν έχει καμία πολιτική βάση», μίλησε ο Δημήτρης Στρατούλης: «Σύντομο πολιτικό ανέκδοτο ζεστής καλοκαιρινής νύχτας. Είναι σαν να παντρεύεις το νερό με τη φωτιά. Η Νέα Δημοκρατία μαζί με το ΠΑΣΟΚ φτωχοποίησαν την Ελλάδα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην αντίθετη πλευρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τους ανατρέψει και τους δύο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ακυρώσει τις πολιτικές των μνημονίων», ανέφερε ο κ. Στρατούλης.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης χαρακτήρισε από την πλευρά του «πολιτική τερατογένεση» τη συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία. «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και κυβέρνηση, είτε με συμμετοχή, είτε με στήριξη, είτε με ανοχή», πρόσθεσε.