Την ανάγκη επανεξέτασης όλων των αρνητικών πτυχών των μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει, επισήμανε την Πέμπτη ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, στον απόηχο των τοποθετήσεων Λοβερδου και Κουκουλοπουλου για επαναδιαπραγμάτευση μνημονιακών υποχρεώσεων.
Μιλώντας στο Mega, ανέφερε πως «στο προηγούμενο διάστημα προβήκαμε σε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν μεταρρυθμίσεις, είτε στο κράτος είτε στους άλλους θεσμούς. Πολλές όμως από τις οποίες έχουν στοιχεία που χρειάζονται επανεξέταση».
Και αυτό όχι για να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις αλλά για να προωθηθούν, διευκρίνισε και πρόσθεσε: «Δυστυχώς η στασιμότητα που υπάρχει σε πολλούς τομείς είναι λόγω του γεγονότος ότι η μεταρρύθμιση που είναι μια έννοια διαρκών αλλαγών προκειμένου να πετύχεις το στόχο θα πρέπει να προωθείται συνεχώς χωρίς στασιμότητα».
«Αλλαγές, μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει χρειάζονται την προσαρμογή που είναι απαραίτητη… Τώρα που τελειώνουν οι υποχρεώσεις στο μνημόνιο, ξετυλίγεται η ανάγκη για το εθνικό σχέδιο, όχι μόνο μπορούμε, επιβάλλεται να συνδέσουμε αυτή την πορεία με την ενεργοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην κατεύθυνση που θέλουμε», επισήμανε ακόμη.
Αναφερόμενος στην κόντρα Μητσοτάκη και Λοβέρδου για το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι «ο κ. Λοβέρδος έθεσε ένα συγκεκριμένο θέμα που το είχε θέσει και ο προηγούμενος υπουργός, του αριθμού των υπαλλήλων που πρέπει να επανατοποθετηθούν μέσω κινητικότητας. Αν το περιορίσουμε στο αριθμητικό θεωρώ ότι δεν είναι μείζον. Αλλά πιστεύω ότι υπάρχει ένα γενικότερο θέμα που δεν έχει να κάνει τώρα μόνο με το υπουργείο Παιδείας».
«Είναι αναγκαίο να επανεξετάσουμε όλες τις αρνητικές πτυχές των μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει και να δούμε ποιες μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες για να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση στο κράτος», πρόσθεσε και συνέχισε: «Για παράδειγμα είχε θεσπιστεί η εισφορά για τον ΟΑΕΕ, προκειμένου να ενισχυθεί το Ταμείο. Αυτό ξανασυζητήθηκε και καταργήθηκε πριν ένα χρόνο».