Κατά τρία εκατομμύρια ευρώ αυξημένος εμφανίζεται ο προϋπολογισμός της Βουλής για το επόμενο έτος, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται πλέον στα 142.500.000 ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Κοινοβούλιο, η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στον πολλαπλασιασμό του κόστους πληρωμής των ορκωτών λογιστών που ελέγχουν τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) των πολιτικών.

Θυμίζουμε ότι βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου, η αρμοδιότητα της Βουλής των Ελλήνων επεκτείνεται στο δεκαπλάσιο, αφού θα έχει και την ευθύνη ελέγχου των δηλώσεων που υποβάλλουν δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί. Την ίδια ώρα πάντως μειώνεται το κόστος των μετακινήσεων βουλευτών και υπαλλήλων του επονομαζόμενου «ναού της Δημοκρατίας» κάτι που οφείλεται εν πολλοίς στην πανδημία που έχει περιορίσει δραστικά τις μετακινήσεις είτε οδικώς, είτε αεροπορικώς.

Στα έξοδα συγκαταλέγεται τέλος η δωρεά ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ προς το νοσοκομείο «Σωτηρία» για την κατασκευή 50 ειδικά διαμορφωμένων κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για Covid-19 που έχουν ήδη παραδοθεί, καθώς επίσης και η αγορά εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας που φθάνει το 1,1 εκατ. ευρώ.