Τα πρώτα βήματα του συνδυασμού «Αθήνα Μπορείς» του Άρη Σπηλιωτόπουλου ως νέα δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Αθήνας παρουσιάζει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, οι τρεις βασικοί άξονες της πρότασης του συνδυασμού «Αθήνα Μπορείς» για το Δήμο της Αθήνας είναι οι εξής:

1. Πάταξη της λαθρομετανάστευσης
Η Αθήνα είναι η πόλη που πλήττεται περισσότερο απ’ όλες από το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης. Το πρώτο λοιπόν πράγμα που πρέπει να αισθανθεί ο Αθηναίος είναι ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει μία δημοτική αρχή που ενδιαφέρεται για την ασφάλειά του. Ο φωτισμός της πόλης, ακόμα και στα πιο σκοτεινά της σημεία, η επιστροφή των εκπαιδευμένων πλέον δημοτικών αστυνομικών, ως ειδικό σώμα της αστυνομίας για τον Δήμο είναι τα δύο πρώτα βήματα που θα δημιουργήσουν ένα κλίμα ασφάλειας και θα δώσουν ένα μήνυμα ότι η νέα διοίκηση του Δήμου ενδιαφέρεται για τους Αθηναίους.

2. Τόνωση της επιχειρηματικότητας
Ο Αθηναίος έμπορος πέρα από την κρίση πλήττεται επιπλέον από το παρεμπόριο, αλλά και το γεγονός ότι πολύ συχνά είναι κλειστό το κέντρο της Αθήνας από πορείες και διαδηλώσεις που συνήθως καταλήγουν σε καταστροφή της περιουσίας του. Η καταστροφή των προϊόντων που παρεμπορίου με σπρέι αμέσως μόλις τα βρίσκουμε, η απαλλαγή από δημοτικά τέλη εμπόρων που, παρά τις καταγγελίες τους συνεχίζουν να πλήττονται από το παρεμπόριο, ο περιορισμός των πορειών και διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας κατά τέτοιο τρόπο που θα παραμένουν ανοιχτοί οι δρόμοι και η παροχή κινήτρων για να αυξηθεί η κατοικία και το επιχειρείν στο Δήμο είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την τόνωση της επιχειρηματικότητας.

3. Τουριστική ανάπτυξη της πόλης
Σε συνεργασία με την Υπουργό Τουρισμό κα Κεφαλογιάννη που έχει επιδείξει πολύ σημαντικό έργο στο κομμάτι του τουρισμού, θα πρέπει να κερδίσουμε την μία παραπάνω διανυκτέρευση από τους τουρίστες που διέρχονται από την Αθήνα ως απλοί περαστικοί και δε μένουν σε αυτήν. Κάτι τέτοιο θα επιτευχθεί, πέρα από την πραγματοποίηση των δύο ανωτέρω πυλώνων, δηλαδή την ασφάλεια και την επιχειρηματικότητα, και με το εάν αρχίζει να αλλάζει και αισθητικά η όψη μίας πόλης που έχει αφεθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή κυριολεκτικά στον αυτόματο πιλότο.

Η ασφάλεια, η επιχειρηματικότητα και η καλαισθησία θα πρέπει να είναι οι τρεις βάσεις για να γίνει η Αθήνα μας όπως της αξίζει.

Στο σάιτ του Θάνου Πλεύρη είναι thanos-plevris.gr