Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, κρίνεται θετική η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου που η χώρα μας έλαβε από την τρόικα. «Θα είναι καλό να επιτύχουμε μια διαπραγμάτευση για επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου της τρόικα. Κάθε επιμήκυνση είναι καλή, καθώς θα απελευθερώσει πόρους για την ανάπτυξη» δήλωσε η σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Channel 9.

Αναφερόμενη στις τελευταίες εξελίξεις στα εργασιακά όπου παρατηρήθηκε υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων με αμοιβές χαμηλότερες από εκείνες που ορίζει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η υπουργός Εργασίας τόνισε, ότι προωθούνται νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε να υποστηριχθούν οι συλλογικές συμβάσεις.

Η κ. Λούκα Κατσέλη δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξουν και νέα προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης και εξέφρασε την ανησυχία της για την εξέλιξη της ανεργίας.

«Αισθάνομαι μια τεράστια ευθύνη, γιατί όταν η οικονομία είναι σε ύφεση και κλείνουν μαγαζιά δε μπορούμε να τη συγκρατήσουμε με τα παραδοσιακά μέτρα» τόνισε.

Αναφερόμενη στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, η κ. Κατσέλη, υποστήριξε ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το πολιτικό κλίμα. «Δε μπορούμε να έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση που θα αμφισβητεί την κυβέρνηση την επόμενη ημέρα» είπε και επεσήμανε ότι κάτι τέτοιο θα επηρέαζε αρνητικά το κλίμα στις αγορές.