Μπορεί οι φήμες ότι το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle έρχεται στη Μεσόγειο να είχαν φουντώσει, ωστόσο, φαίνεται πως ίσως και να μην είναι αλήθεια. Κάποια γαλλικά Μέσα αναφέρουν ότι δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες μιας και το Παρίσι δεν θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά αλλά θέλει να γίνει αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφασή της η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ σε άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς να είναι γνωστός ο αριθμός των πλοίων και των υποβρυχίων, που το συνοδεύουν.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο αποπλέει σήμερα από την Τουλόν σε μία απροσδιόριστη αποστολή και με ισχυρή συνοδεία, όπως αναφέρουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Για λόγους ασφαλείας, οι πληροφορίες είναι φειδωλές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας επισκέφτηκε το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle στη βάση του στην Τουλόν σήμερα το πρωί. Εγκαινίασε την πρώτη αποστολή του αεροπλανοφόρου μετά τους μήνες πανδημίας που το ακινητοποίησαν λόγω μόλυνσης του πληρώματος.

Η Υπουργός Άμυνας δεν αποκάλυψε ποιος είναι ο πρώτος προορισμός αλλά διευκρίνισε ότι θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες.

Το υπουργείο Άμυνας, μετά από επικοινωνία της ΕΡΤ ανέφερε ότι η φήμη πως το Charles de Gaulle θα κατευθυνθεί προς την ανατολική Μεσόγειο «δεν επιβεβαιώνεται».