Κριτική στην τρόικα και τις κυβερνητικές επιλογές άσκησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς που μίλησε στην «Πρώτη Γραμμή».

Ο κ. Κουβέλης, για μία ακόμη φορά, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι: «Ο κ. Βενιζέλος άδειασε την πολιτική της ΔΗΜΑΡ» ενώ τόνισε πως «ο κ. Σαμαράς πρέπει να αποκρούσει τις λογικές της τρόικας».

Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ακόμη πως: «Στην Ελλάδα τα χρήματα που έχουν δοθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είναι δικό μας κομμάτι».

Ανέφερε ότι υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης σε καίρια ζητήματα σημειώνοντας ότι υπάρχει διέξοδος. «Υπάρχουν ζητήματα που έχουν σχέση με τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας. Σχέση με την αντιμετώπισης της δημοσιονομικής προσαρμογής που λειτουργεί ως “κορσές” και ζητήματα στο εσωτερικό της χώρας». Ζήτησε να υπάρξει στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής.

«Η υπερφορολόγηση είναι δημοσιονομική τρέλα. Καταστρέφεται η κοινωνία, καταστρέφεται ο κοινωνικός ιστός. Είναι αναποτελεσματική», συμπλήρωσε τονίζοντας ότι ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει. «Σήμερα μιλάμε για μια διαλυμένη δημόσια διοίκηση στο όνομα της διοικητικής μεταρρύθμισης», πρόσθεσε.

Μίλησε όμως και για τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Αγίου Κωνσταντίνου με τη ΔΡΑΣΗ. «Η ΔΡΑΣΗ στηρίζει αυτούς που στηρίζει: Καμίνη και Μπουτάρη. Θα μπορούσαμε να έχουμε μία συνεννόηση για τα θέματα της αυτοδιοίκησης», ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

Πάντως, στο ερώτημα που του έγινε αν προαλείφεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε: «Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Δίνω τη μάχη μου. Κάποιες φορές αυτά που ακούγονται, μπορεί να λειτουργούν αποπροσανατολιστικά», κατέληξε.