«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται μαθήματα σε θέματα που αφορούν τις αντιεθνικιστικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές πεποιθήσεις του από τον κ. Βενιζέλο και την εναπομείνασα παρέα του», είναι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την υποψηφιότητα Καρυπίδη.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Η προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδη, είναι το πρώτο δείγμα της δήθεν «αντιμνημονιακής» συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ – Καμμένου που προτείνει για τον τόπο ο κ. Τσίπρας. Ακροδεξιοί, φιλοχρυσαυγίτες, αντισημιτιστές, ρατσιστές … όλοι τίθενται στην υπηρεσία του κ. Τσίπρα για να πάρει την εξουσία. Ας μην αυτοαποκαλούνται Αριστερά, γιατί δεν είναι. Ψηφοφόροι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τώρα καταλαβαίνουν γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να συνεργαστεί με τις δημοκρατικές δυνάμεις για την απομόνωση της Χρυσής Αυγής. Ο λόγος τώρα στο λαό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλήρως αντίθετος με κάθε μορφή ρατσισμού, άρα και με τον αντισημιτισμό. Αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν και να το σέβονται όλοι», ανέφερε από την πλευρά του ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε μήνυμά του στο twitter.