Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να αποσύρει τελικώς την υποψηφιότητα του Θόδωρου Καρυπίδη για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Ο ίδιος τονίζει ότι έχει προκύψει πολιτικό ζήτημα, χαρακτηρίζοντας «ακραία» αντισημιτική την τοποθέτηση του κ. Καρυπίδη στο προσωπικό του προφίλ στο facebook για τη ΝΕΡΙΤ.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, «ο κ. Τσίπρας έσπευσε να ανεβάσει τον πήχυ, με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποφύγει βατερλό», και πρόσθεσε: «Βλέπω τώρα τα θέματα με τον κ. Καρυπίδη, τα οποία, αν είναι όπως τα βλέπω, είναι πάρα πολύ σοβαρά. Η ανάρτησή του στο Facebook για τους Εβραίους, με συγχωρείτε, αλλά επειδή εγώ έχω δεχθεί πάρα πολλές φορές την κατηγορία ότι είμαι αντισημίτης – και είναι ψευδής, διότι ποτέ δεν έχω υπάρξει στη ζωή μου – και το είχα γράψει εγώ αυτό, θα με είχαν εξοβελίσει. Δεν λέω ότι γράφει για το ΝΕΡΙΤ ότι είναι εβραϊκό όνομα και δεν θέλω να σχολιάσω αυτές τις συνωμοσιολογίες. Αλλά οι τρεις τελευταίες γραμμές, που λέει ότι ο Σαμαράς καίει την Ελλάδα κατ’ εντολή της συναγωγής των Εβραίων στη Θεσσαλονίκη είναι η πιο μεγάλη υιοθέτηση στερεοτύπων που έχουν κυριαρχήσει στην Ευρώπη, στα αντισημιτικά κινήματα του 20ου αιώνα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο κ. Τσίπρας και η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι να λέει σε όλους ναι». «Ο κ. Τσίπρας ακολουθεί την πιο αναίσχυντη παράδοση πολιτικού καιροσκοπισμού και λαϊκισμού στη χώρα. Όποιον βλέπει, του λέει ναι. Έτσι είδε και τον Καρυπίδη και του είπε ναι», είπε.

Όσο για το αν λέει ψέματα ως πολιτικός σε ό,τι αφορά το μνημόνιο απάντησε: «Με ρώτησε σε μια τηλεοπτική εκπομπή ο παρουσιαστής αν έχω πει ποτέ ψέματα και είπα ότι έχω πει κατά συνθήκην ψεύδη. Ότι παρουσίαζα τις δυνατότητές μας να βγούμε από την κρίση πιο μεγάλες, αλλά τι να έκανα; Να ρίξω το ηθικό του κόσμου; Γιατί έπρεπε να βγαίνουμε και να λέμε ότι καταστραφήκαμε και ότι πρέπει να πέσουμε από το μπαλκόνι; Είπα ότι είχαμε καταστραφεί στο παρελθόν. Ότι ήταν γεγονός τετελεσμένο. Βεβαίως θα το ξαναέλεγα. Είναι σαν να βλέπει ένας γιατρός κάποιον με καρκίνο. Δεν του λέει ότι θα πεθάνει σε 30 μέρες».