«Η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν μοναδικές και αμετάθετες επιλογές μας και τις επιβάλλουμε με κάθε μέσο, στο πλαίσιο του Συντάγματος και των Νόμων» δηλώνει με συνέντευξή του Real News, o Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των εξοπλιστικών.

«Η θωράκιση του δημοσίου συμφέροντος στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων είναι διαρκής προτεραιότητα της κυβέρνησής μας» τονίζει ο υπουργός και συνεχίζει:

«Επεξεργαζόμαστε και θα παρουσιάσουμε, όπως δεσμευθήκαμε, στην Επιτροπή Άμυνας και Εξοπλισμών, αρχές Φεβρουαρίου, προτάσεις για θεσμικές παρεμβάσεις αλλά και αλλαγές στις πρακτικές συναλλαγών μεταξύ κράτους και εταιρειών, κατά τρόπο ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η διαφάνεια και να προστατεύεται το κύρος, η αξιοπιστία και η εθνική αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έχω δε, ήδη δεσμευθεί, ενώπιον της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μου οποιαδήποτε δαπάνη στο χώρο του εφοδιασμού και της συντήρησης -γιατί δεν μιλάμε για νέες προμήθειες- θα συζητείται στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και θα ζητείται η έγκρισή της».

Η Βουλή, με τη σημερινή σύνθεσή της, μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας. Είναι αντιπαραγωγική για τη Δημοκρατία μας, οποιαδήποτε αντιπαράθεση για το ζήτημα αυτό, σε μια περίοδο που η χώρα μας βρίσκεται στο μεταίχμιο της εξόδου από την κρίση. Εξάλλου, η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας είναι από το Σύνταγμα μια συναινετική διαδικασία και έτσι πρέπει να την εκλαμβάνουν και να την ερμηνεύουν όλα τα κόμματα της Βουλής, τα οποία έχουν την πολιτική και ηθική ευθύνη, απέναντι στο λαό και στο έθνος, της διατήρησης της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης.