«Φουντώνει» η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά σε ομιλία του στο Βόλο, να ρίχνει το γάντι στην κυβέρνηση και να επιτίθεται προσωπικά στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η πολιτική του Μνημονίου έχει προκαλέσει λαϊκή κατακραυγή. Είναι επώδυνη, πολύ επώδυνη, για τον τόπο. Είναι άδικη, εξαιρετικά άδικη, για το λαό. Είναι εντελώς αναποτελεσματική. Κι ακόμα: δεν ήταν απαραίτητη! Η κυβέρνηση την προκάλεσε με την πολιτική της».

Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου αναφέροντας ότι «τΤι να υποθέσει κανείς για μια κυβέρνηση που ο πρωθυπουργός της διακηρύσσει στους ξένους ότι ηγείται μιας «διεφθαρμένης χώρας», και ο Αντιπρόεδρός της διακηρύσσει στο εσωτερικό «μαζί τα φάγαμε»; Ε, λοιπόν, η Ελλάδα δεν είναι διεφθαρμένη χώρα.

Οι χθεσινές διαβεβαιώσεις του κ. Παπανδρέου ότι -τάχα- δεν θα ληφθούν νέα μέτρα σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων, έχουν ακριβώς την ίδια αξία με την προεκλογική του δήλωση ότι «λεφτά υπάρχουν».
“Ως εδώ”, μας είπε χθες, για τα σκληρά μέτρα ο κ. Παπανδρέου. Το «ως εδώ» να το πείτε στην κυβέρνησή σας κύριε Παπανδρέου, του απαντάμε εμείς, από το Βόλο σήμερα».

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι σήμερα, είναι η Νέα Δημοκρατία που βάζει την πολιτική ατζέντα. Θυμίζω ότι ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι αυτές οι εκλογές είναι καθαρά και μόνον αυτοδιοικητικές. Εμείς επιβάλαμε την πολιτικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών! Εμείς επιβάλαμε το αληθινό δίλημμα αυτών των εκλογών.

Την αντιπαράθεση ανάμεσα στην Πολιτική του ΠΑΣΟΚ, την Πολιτική των αδιεξόδων και της Απελπισίας από τη μια πλευρά, και την Προοπτική της Ανάκαμψης και την Ανάπτυξης, την Προοπτική της Ελπίδας που προσφέρουμε εμείς από την άλλη. Αυτή τη στιγμή είναι η δική μας Πολιτική που συζητιέται. Μπορεί να τη διαστρεβλώνουν…

Το ΠΑΣΟΚ ξέρει ότι έχει χρεοκοπήσει η πολιτική του. Ξέρει ότι έχει χάσει τη στήριξη του λαού. Γι’ αυτό, κάνει τρία πράγματα. Εξαπάτηση, Απόκρυψη, Εκφοβισμό.

Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης θα ανακοινωθούν στοιχεία για τον εξέλιξη του Προϋπολογισμού τους στις 22 Οκτωβρίου. Τότε θα προκύψουν και νέα διορθωτικά μέτρα, για όσες τα χρειάζονται. Σε όλες τις χώρες; Όχι ακριβώς!

Στην Ελλάδα – κατ’ εξαίρεση – θα ανακοινωθούν τα στοιχεία και τα νέα μέτρα στις 15 Νοεμβρίου… Κατά… «σύμπτωση» την επομένη του δεύτερου γύρου των εκλογών!

Σας προειδοποιώ: Άνοδος στις τιμές θέρμανσης ή νέα άνοδος στο ΦΠΑ, νέα άνοδος στα τιμολόγια της ΔΕΗ, άνοδος και στις αντικειμενικές αξίες. Αυτά ξέρουμε ότι έρχονται! Και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν κι άλλα».

Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν την ψήφο τους προκειμένου να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

«Χρησιμοποιήστε το για να βάλετε φραγμό στην Πολιτική της. Χρησιμοποιήστε το για να αποτρέψετε νέα μέτρα, ακόμα χειρότερα. Χρησιμοποιήστε το για να τους αναγκάσετε να αλλάξουν πολιτική. Χρησιμοποιήστε το για να βγάλετε τη χώρα από το αδιέξοδο.

Το βράδυ των εκλογών η κυβέρνηση θα πρέπει να νιώσει «ζεματισμένη». Όχι ευχαριστημένη. Ούτε καν ανακουφισμένη. Προσπαθούν να σας πείσουν ότι αν δεν είναι να ψηφίσετε το ΠΑΣΟΚ, να κάνετε τουλάχιστον αποχή.

Η προπαγάνδα της αποχής, πάντα ήταν αντιδημοκρατική. Τώρα είναι και ύπουλη. Γιατί βολεύει μόνο του ΠΑΣΟΚ. Και διευκολύνει μόνο τα σχέδιά του. Κλείστε τα αυτιά σας σε αυτές τις “σειρήνες”».