Παραμένει συνήθως αμέτοχος στο πολιτικό γίγνεσθαι, αρνείται πεισματικά να συμμετάσχει σε οποιονδήποτε πολιτικό σχηματισμό, έχει εμμονή στις δικές του θέσεις και αρκείται στον σχολιασμό των όσων συμβαίνουν στη χώρα.
Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Γ. Φλωρίδη που μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» δίνει τις δικές του εξηγήσεις γιατί επιλέγει να παραμένει «πολιτικά απομονωμένος.
«… Σε ένα περιβάλλον που ανέχεται και προβάλλει τις εύκολες πολιτικές μετατοπίσεις, τις “αναγεννήσεις” και τα ξεπλύματα πολύχρονων αμαρτιών, η σταθερότητα της πολιτικής άποψης αποτελεί για ορισμένους μειονέκτημα, δεν είναι αρκετά επικοινωνιακή» λέει ο κ. Φλωρίδης.
Για το θέμα της προσπάθειας που επιχειρείται για τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς ο κ. Φλωρίδης επικεντρώνεται στους κ.κ Βενιζέλο και Κουβέλη.
«Και οι δύο, διατηρώντας με το ζόρι και μέσα από πολιτικά προσχήματα τα φθαρμένα κομματικά τους σχήματα, ηθελημένα ή αθέλητα, τροφοδοτούν έναν αδιέξοδο διπολισμό που σέρνει τη χώρα. Αυτή η πολιτική διατήρησης της παλαιάς και διασπασμένης Κεντροαριστεράς πρέπει να τελειώσει».
Θεωρεί ότι η δημιουργία ενός τρίτου πόλου είναι η μόνη διέξοδος από το σημερινό πολιτικό τέλμα. «Το πολιτικό σύστημα περιορίζεται όλο και περισσότερο σε ένα “κακώς φαίνεσθαι”. Αυτό είναι αποτέλεσμα του κυβερνητικού πόλου να αλλάξει τη χώρα, όσο και της αποτυχίας της αντιπολίτευσης να δώσει άλλη προοπτική», τονίζει.
Για τις κόντρες κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Φλωρίδης σχολιάζει ότι «επιδίδονται σε φθηνό πολιτικό θέατρο».
«Το χάσμα μεταξύ των πολιτικών και της κοινωνίας μεγαλώνει, η κρίση αντιπροσώπευσης βαθαίνει και το αίτημα για νέο πολιτικό σύστημα με νέες πολιτικές δυνάμεις γίνεται πιο επιτακτικό», εξηγεί.
Αν κάτι πρέπει να γίνει στις μέρες μας, αν πρέπει να πράξει κάτι η ελληνική πολιτική σκηνή, αυτό είναι, όπως λέει, «να αφήσει πίσω της τη λογική της συνδικαλιστικής διαπραγμάτευσης απέναντι στην ατζέντα των άλλων. Η ατζέντα των άλλων θα κυριαρχεί όσο απουσιάζει η δική της».