«Έχουμε θετικά μηνύματα, αλλά δεν έχουμε φύγει από το τούνελ», τόνισε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου σήμερα από τη Βουλή και σημείωσε ότι «ο αγώνας συνεχίζεται και για τη σωτηρία της χώρας και για την αλλαγή».

Ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι «είμαστε σε καλύτερο δρόμο» και ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έσωσε τη χώρα από την καταστροφή, στην οποία την οδηγούσε η Ν.Δ.

«Χτίζουμε το μέλλον βήμα – βήμα, με ανατροπές και αλλαγές για να σώσουμε οριστικά τη χώρα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι μια από αυτές τις αλλαγές είναι και ο «Καλλικράτης».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός άσκησε σφοδρή κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι «εμπορεύεται φρούδες ελπίδες και γενικές φόρμουλες».

Πρόσθεσε δε ότι η πρόταση Σαμαρά είναι μία: «η επιστροφή στο παρελθόν» και σημείωσε ότι «η στάση του είναι επιζήμια για τη χώρα και επικίνδυνη για το μέλλον των Ελλήνων».

Ακόμη, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι ο αρχηγός της ΝΔ «θέλει να μας γυρίσει πίσω σε αυτά που μας κατέστρεψαν, σε αυτά που μας οδήγησαν ένα βήμα πριν τη χρεωκοπία».

Στη συνεδρίαση, υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Έλαβαν μέρος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος Β. Έξαρχος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Π. Ευθυμίου, ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Στ. Λαμπρινίδης, καθώς επίσης ο διευθυντής του πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ν. Αθανασάκης και ο γενικός διευθυντής του Κινήματος Ρ. Σπυρόπουλος.