Στη Βουλή μεταφέρεται σήμερα το επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις των πολιτικών αρχηγών – μεταξύ των οποίων και για την εξεταστική για την οικονομία – την ώρα που η προανακριτική για το Βατοπέδι θα βγάζει την ετυμηγορία της για το αν και ποιοι πρώην υπουργοί θα παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα απαντήσει σε ερωτήσεις των Αλέκας Παπαρήγα για τα μέτρα στήριξης των ανέργων, Γιώργου Καρατζαφέρη για το ενδεχόμενο διεύρυνσης της περιόδου διερεύνησης της εξεταστικής για την οικονομία και Αλέξη Τσίπρα για τις ενεργειακές επενδύσεις στον Αστακό.

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός θα συγκαλέσει στο γραφείο του στη Βουλή το λεγόμενο «διαθεσμικό όργανο», το οποίο συγκροτείται από μέλη της κυβέρνησης, της κοινοβουλευτικής ομάδας και του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, σε μία προσπάθεια αφενός να πέσουν οι τόνοι της εκ των έσω κριτικής και αφετέρου να κορυφωθεί η οργάνωση και η προετοιμασία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο προβληματισμός, ούτως ή άλλως, είναι έντονος σε Μαξίμου και Ιπποκράτους, καθώς οι πληροφορίες για «κακές» δημοσκοπήσεις που φθάνουν στα χέρια των αρμοδίων σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνονται. Σε «αγκάθι» εξελίσσεται η Περιφέρεια Αττικής, όπου ο Γιάννης Δημαράς «χτυπά» ακόμη και την πρώτη θέση, ενώ ανάλογα προβλήματα φαίνεται ότι παρουσιάζονται για το ΠΑΣΟΚ και σε αρκετούς δήμους όπου εμφανίζονται ανεξάρτητοι υποψήφιοι ή «αντάρτες» και αρκετά χαμηλόβαθμα στελέχη επιλέγουν άλλα, ανταγωνιστικά ψηφοδέλτια και όχι των επισήμων υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο αυτό, στο ΠΑΣΟΚ δίνουν ιδιαίτερο βάρος στη συγκέντρωση της Δευτέρας για την Αθήνα, όπου το «παρών», εκτός από τους υποψηφίους για την περιφέρεια και το δήμο Γιάννη Σγουρό και Γιώργο Καμίνη, θα δώσουν ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης και ο γραμματέας του Κινήματος, Μιχάλης Καρχιμάκης. Ήδη, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ έχουν… βομβαρδιστεί από e-mail, SMS και τηλεφωνήματα, ενώ – σημείο των καιρών – η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό χώρο…