Ο πρόεδρος της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής, Γιάννης Μπούγας, αποχώρησε λίγο μετά τις 18:30 από τη ΓΑΔΑ και στάθηκε στη μη εμφάνιση των προστατευόμενων μαρτύρων.

«Όσοι επιχειρούν να υπονομεύσουν ή να παρεμποδίσουν το έργο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την αναζήτηση της αλήθειας, θα αποτύχουν», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής.

«Η μη εμφάνιση των μαρτύρων όχι απλώς δεν αποδυναμώνει, αντίθετα ενισχύει τις ενδείξεις για τα εγκλήματα που διερευνούμε», ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο οποίος σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ ενημέρωσε ότι και σήμερα η αντιπροσωπεία της προανακρτικής βρέθηκε ενώπιον της άρνησης και της δεύτερης κηδευθείσας μάρτυρος να εξεταστεί ενώπιον τους.

«Αυτό συνέβη και χθες» είπε και επισήμανε ότι η μόνη αρμόδια για την επικοινωνία με τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, είναι η Διεύθυνση Προστασίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Η επιτροπή απευθύνθηκε στον αρμόδιο υπάλληλο, αφού εξέδωσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής, και του ζήτησε, όπως και χθες, την άμεση εκτέλεση του εντάλματος.

Η «Αικατερίνη Κελέση» αναζητήθηκε και δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός της. Το θέμα θα τεθεί αύριο στην συνεδρίαση που έχει προγραμματίσει η Ειδική Επιτροπή.

Κεγκέρογλου: Έχουμε μια συστηματική και συντονισμένη στάση των δύο προστατευόμενων

Δεν εμφανίστηκαν και δεν ανεβρέθηκαν, ανέφερε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην προανακριτική επιτροπή για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος αποχώρησε από τη ΓΑΔΑ λίγο μετά τις 18.00.

«Φαίνεται πως έχουμε μια συστηματική και συντονισμένη στάση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, που δεν είναι άσχετη με πρωτοβουλίες που παίρνουν άλλα κέντρα, οι συντονιστές τους» δήλωσε ο κ. Κεγκέρογλου και προσέθεσε:

«Είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός παραθεσμικού κυκλώματος που εκκολάφτηκε στους αρμούς της δικαστικής εξουσίας, με πολιτική σκοπιμότητα να πληγούν πολιτικοί αντίπαλοι. Όμως ό,τι κι αν κάνουν, η ώρα που θα αποκαλυφτούν και θα λογοδοτήσουν είναι πολύ κοντά.».